Férfi kézi: Krivokapics francia vagy német élcsapatba menne

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2013.06.24. 08:36
null
Krivokapics Milorad végleg leveszi magáról a Koper mezét (Fotó: siol.net)
Anyagi gondokkal küzd a szlovén kézilabda, ennek a levét issza Krivokapics Milorad, a Cimos Koper magyar válogatott jobbátlövője. A festői kikötőváros bajnoki bronzérmes férficsapata ugyanis csődöt jelentett, és kénytelen szélnek ereszteni a játékosait.

„Megmaradhatott volna a klub és a csapat is, ha a játékosok elfogadják a drasztikus fizetéscsökkentési ajánlatot – tájékoztatta lapunkat a zentai, magyar anyanyelvű játékos, a Dunaújváros és a Szeged korábbi klasszisa, aki 2010-től szerepelt a 2011-ben Challenge-kupát, Szlovén Kupát és bajnokságot nyerő Koperben. – Csakhogy a kínált jövedelem igen szerény, vagyis elfogadhatatlan volt, ráadásul a klub a hitelezőivel sem tudott egyezségre jutni, így a vezetők nem találtak kiutat. A szebb napokat látott Kopert persze hamarosan újjászervezik, és az ősszel elindítják a szlovén harmadik ligában.”

A 32 éves játékos nagyot sóhajtva hozzáfűzte, sajnálja, hogy újra költöznie kell a feleségével és két kislányukkal, ugyanakkor belátja, ez a profi sportolók sorsa.

„A menedzserem segít új klubot találni, amely aligha lesz szlovén, mert itt a többi élcsapat sincs rózsás helyzetben – latolgatta a jövőjét. – Balkezesként nem tartok attól, hogy ne kapnék ajánlatokat, irántunk mindig van kereslet. Legszívesebben francia vagy német élcsapatban folytatnám, csakhogy júniusra ezek a gárdák már lezárják az átigazolásokat. Szerencsére nincsenek megélhetési gondjaink, mégis nagyon örülnék, ha tudnám, melyik országban, melyik klubban folytathatom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik