KoroNapló: Planéta Szimonetta is ujjongana, ha szeptemberben elkezdődhetne a bajnokság

Vágólapra másolva!
2020.05.24. 11:55
Ujjongana örömében Planéta Szimonetta, a Chambray Touraine kézilabdázója, ha szeptember 15-én elkezdődhetne a francia bajnokság.

 

Ha jól tudom, otthon már enyhébb a korlátozás, de itt, Franciaországban az éttermek és a bárok még zárva vannak. Előbbiek egyébként elvileg június közepétől kinyithatnak, ám egy-egy asztalt ki kell majd hagyni a biztonság érdekében. Amúgy nem sok minden változott a múlt hét óta, ha belépek a boltba, a biztonsági őr továbbra is egyből nyomja a kezembe a fertőtlenítőt, és számolják, hányan lehetnek bent egyszerre.

Kézilabdaügyileg viszont van némi fejlemény. A játékosok érdekeit képviselő szervezet körbekérdezett: mit szólunk, elképzelhetőnek tartjuk-e, hogy szeptember 15-én elkezdődjön a bajnokság? A mi csapatunk tagjai igennel feleltek, de nem tudom, mi a helyzet a többiekkel.

Mindenesetre ha szeptember közepén tényleg elkezdenénk játszani, mindenki ujjongana az örömtől, hiszen nagyjából ez a legjobb forgatókönyv az összes felvázolt közül. Igaz, érdekes lesz, hogyan valósítják meg előtte a szükségesnek tartott három hónapos felkészülést – nem hinném, hogy a csapatok júniusban elkezdenek normálisan edzeni, hiszen jó ideig még tiltva van minden kontaktus, tartani kell a távolságot egymástól. Még nehezebb elképzelnem, hogyan rendezik meg szeptember elején a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, illetve a negyeddöntőt, amelybe két francia csapat is bejutott.

Egyelőre nem tudom, mikor utazhatok haza. Egyrészt még kérdéses, mikor kezdünk edzeni, május végén vagy június elején lesz konferenciabeszélgetésünk erről. Mi van, ha azt mondják, rajt, én meg nem tudok visszajönni? Kockázatos. Másrészt otthon két hét karantén várna rám, nem láthatnám azokat, akik miatt hazamennék: a családomat, a négy hónapos unokaöcsémet, a barátaimat. Két hónapig voltam bezárva, nem akarok ráhúzni még egyet a magyar és francia karanténnal, mert ha korlátozva is élünk Tours-ban, így még mindig jobb, mint bezárva.

No de hogy jó hírt is mondjak: a jövő héten végre elvihetem Özilt kutyakozmetikushoz.”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország),Krueger John-Henry(Egyesült Államok),Davide Lanzafame(Magyarország),Planéta Szimonetta(Franciaország)

Korábban: Gulácsi Péter(Németország), Ligetvári Patrik(Spanyolország),Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik