Konkoly: Nekiálltunk egy az egyben szenvedni

Vágólapra másolva!
2011.10.03. 14:09
Felemás hangulatban állhattak fel – már ha bírták ülve... – a kézilabda-szurkolók a fotelből a vasárnapi férfi és női Bajnokok Ligája-nyitány után. A Veszprém alighanem a várakozásokat is felülmúlta magabiztos játékával a Kielce otthonában, a Szeged elkönyvelhette papírforma-vereségét a Kiellel szemben, a Győri ETO női csapata ugyanakkor csalódást okozott Randersben.

FÉRFIAKFÉRFIAK

Császárék odatették magukat az első BL-meccsen 
(fotó: Szabó Miklós – archív)
Császárék odatették magukat az első BL-meccsen (fotó: Szabó Miklós – archív)

A Veszprémnél minden visszazökkent a rendes kerékvágásba. A bakonyiak a mérkőzés első percétől kezdve irányították a kielcei találkozót, Mirko Alilovic először mutatta meg igazán klasszisát az MKB mezében, Renato Sulic, Császár Gábor és Iváncsik Gergő ugyancsak magas szinten kézilabdázott, Marko Vujinon pedig nem lehetett érezni, hogy ne rendelné alá magát a csapat érdekeinek. Mocsai Lajos elégedetten konstatálhatta a találkozó után, hogy csapata ott tart, ahol kell.

„Ahogyan korábban is megjósoltam, várható volt, hogy amikor kell, elérjük a csúcsformát, és olyan játékra leszünk képesek, amely egy ilyen győzelemhez szükséges. Erős, egységes gárdát vertünk meg, de ez a két pont csak akkor ér sokat, ha a következő meccsünkön a dánokat is megverjük hazai pályán” – mondta a veszprémiek mesteredzője.

Mirko Alilovic, a vendégek kapusa szerint nem szabad elkényelmesedni a sikertől, mert a folytatásban még ennél is több kell. „Először is gratulálok csapatomnak és a Kielcének is. Mindent megtettek, ez ma nem volt elég ellenünk ezen a fontos meccsen. A kritikus szituációk rendre a mi oldalunkra dőltek el. Fontos volt, hogy jól kezdtünk, ezután hiába próbáltak meg felzárkózni, nem sikerült, felőrölte erejüket a folyamatos küzdés. Nagyon jó meccs volt, és a jövőben ennél is jobban kell játszani, hogy elérjük céljainkat a Bajnokok Ligájában” – mondta a kapus a bajnokcsapat hivatalos honlapjának, az mkbveszprem.eu-nak.

Bogdan Wenta, a Kielce edzője szerint is megérdemelt volt a vendégsiker. „A jobbik csapat nyert, hiába voltak lehetőségeink, nem tudtunk élni velük” – mondta a tréner, aki elsősorban a gyors indításokból kapott gólokban látta a vereség okát.

KITEKINTŐ

Az A-csoportban a spanyol bajnok Barcelona a Chambéryvel játszott, a francia együttes remekül is kezdett, hiszen a félidőben még három góllal vezetett. A második játékrészben a Barca fordított, és végül a hatgólos Nagy László vezetésével nyert is 28–25-re. De vajon mi lett volna, ha a franciák nem hibáznak el hat(!) büntetőt idegenben!?

A CO Zagreb 30–26-ra győzte le a Sävehofot, Gál Gyula egy találatot jegyzett a horvátoknál. A C jelű hatosban a Wisla Plock nagy csatában múlta felül a Constantát (30–29), Eklemovics Nikola egy gólt tett be a közösbe.
A Szeged csoportjában a dán AG Köbenhavn magabiztosan kezdett Belgrádban, Gudjon Valur Sigurdsson 12 góllal vette ki részét a sikerből, s ezzel az első forduló legeredményesebb játékosa lett.

Megérdemelt volt a vendégsiker Szegeden is, ahol a THW Kiel gyűjtötte be a két pontot. A Pick az első félidőben – Mikler Roland parádés védéseinek is köszönhetően – remekül helytállt az esélyesebb Bundesliga-éllovas ellen, ám hiába Zubai Szabolcs gólerős játéka, a második játékrészre elfogyott a szufla, a Kiel legjobbjai (Momir Ilics, Christian Zeitz, Filip Jícha) által diktált iramot képtelen volt tartani, a vége így sima kieli győzelem lett.

„Az agresszív, gyors Kiel ellen egy félidőn át tartottuk magunkat, mert volt bennünk ambíció és az ellenfél diktálta iramot is fel tudtuk venni. Kapusaink sokat tettek, hogy szorosabb legyen a csata, a szélsőktől többet vártam, valamint átlövőink is hullámzóan teljesítettek” – értékelt Skaliczki László a találkozó után.

A vendégek vezetőedzője, Alfred Gíslason hivatalosan nem vehetett részt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, mert eltiltását töltötte, de azért boldogan beszélt a találkozóról a lefújás után. „Nem értem, miért kezdett csapatom ennyire rosszul, sok hibával, lassan kézilabdázva. A szünet után azonban nagyobb iramot diktáltunk, amelyet nem tudott követni a Szeged – amelyben Mikler és Ancsin kiválóan játszott –, illetve a védekezésünk is feljavult. Amikor pedig hat-hétgólos előnybe kerültünk, eldőlt a meccs” – mondta az izlandi tréner.

Zubai Szabolcs szerint a második félidőre mentálisan elfáradtak. „Meglehetősen sokat kiadtunk magunkból, de tudunk ennél többet is. A szünetig nem volt gond, utána viszont sok elkerülhető hibát követtünk el. Igyekeztem hasznosan, eredményesen kézilabdázni. Ennyi sikerült. Sajnos nekem is akadtak hibáim, de társaimmal együtt ki fogom javítani ezeket.”

A beállós a rossz nyitány ellenére továbbra is a továbbjutást tartja az elérendő célnak. „Ha ennél jobban küzdünk, elérhetjük célunkat, a továbbjutást. Itthon több ellenfelünket is meg tudjuk verni, sőt meg is kell. Alakul, fejlődik együttesünk, és a BL-tapasztalatokat a bajnokságban is hasznosítanunk kell.”

A két magyar csapat jövő hétvégén dán napokat tart: szombaton a Silkeborg látogat a Veszprém Arénába, míg vasárnap a Szeged az AG Köbenhavnnál vendégeskedik.

FÉRFI KÉZILABDA BL, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
CO Zagreb–Sävehof 30–26
Barcelona–Chambéry 28–25
Bosna Szarajevó–Schaffhausen 23–34
B-CSOPORT
Kielce–MKB VESZPRÉM 25–29
Silkeborg–Atlético Madrid 27–30
Csehovszkije Medvegyi–Füchse Berlin 31–31
C-CSOPORT
Hamburg–Szentpétervár 32–20
Wisla Plock–Constanta 30–29
Metalurg Szkopje–Cimos Koper 28–23
D-CSOPORT
Partizan Beograd–AG Köbenhavn 25–31
Montpellier–Ademar León 38–34
PICK-SZEGED–THW Kiel 26–38
A csoportok állását itt tekintheti meg!
Lökéék kudarcot vallottak a Randers kemény védekezésével szemben (fotó: Fuszek Gábor – archív)
Lökéék kudarcot vallottak a Randers kemény védekezésével szemben (fotó: Fuszek Gábor – archív)

NŐK

Bár az benne volt a pakliban a találkozó előtt is, hogy a Győri ETO megszenved a Randers vendégeként, a hatgólos vereség kiábrándítóan hatott. A kisalföldiek nagyon beragadtak a startnál, és – akárcsak a Kielce a Veszprém ellen – a folytatásban sem tudtak igazán újítani, s ami igazán meglepő: a győriek egyik klasszisa sem tudta magával húzni – felfelé – a többit.

KITEKINTŐ
A dánok kiválóan kezdtek, hiszen a Randers mellett másik két csapatuk, a Midtjylland és a Viborg is nyert, mindkétszer norvég együttes volt a szenvedő fél: előbbi a Byasen vendégeként győzött, míg utóbbi a címvédő Larvikot leckéztette meg hazai pályán a 12 gólig jutó svéd szőkeség, Isabelle Gulldén és a nyolcgólos Grit Jurack vezetésével.
Szintén a B-csoportban nyert a Krim Ljubljana, amelynek nagy szüksége volt Mehlmann Ibolya góljaira, az átlövő hatig jutott, a szlovén csapat pedig eggyel nyert Kaproncán.
Az ETO kvartettjében a Hypo 30–21-re kikapott Metzben. Németh András csapatának egyik legeredményesebb játékosa az ötgólos Rédei-Soós Viktória volt, Temes Bernadett két találatot szerzett és piros lapot kapott.

„Nem sikerült a várt szintre felpörögnünk az elején, utána már csak futottunk az eredmény után – mondta Konkoly Csaba a találkozót követően. – Szétesett a csapatmunkánk, amit egyénileg nyújtottunk, az pedig nem bizonyult elégnek: nekiálltunk egy az egyben szenvedni, minden eredmény nélkül. A beteg Vérten Orsolyát sem tudtuk megfelelően pótolni a bal szélen, ráadásul hiába küzdöttük fel magunkat többször is két gólra, még ha nem is valami jó játékkal, utána buta hibákkal leromboltuk, amit elértünk. Az ellenfél kapusa is sokkal jobban felkészült a támadóinkból, mint ők belőle – ez is nagy tanulság a játékosoknak. A védekezésünk sem volt kellően koncentrált, szóval összességében szégyellhetjük magunkat.”

Az ETO számára jövő héten hazai pályán a Metz ellen lesz adott a lehetőség a javításra.

 

NŐI KÉZILABDA BL
A-CSOPORT
Thüringer–Podgorica 23–27
Byasen–Midtjylland 17–19
B-CSOPORT
Podravka Koprivnica–Krim Ljubljana 23–24
Viborg–Larvik 34–28
C-CSOPORT
Metz–Hypo NÖ 30–21
Randers–Győri ETO 29–23
D-CSOPORT
Buxtehude–Oltchim Valcea 20–24
Dinamo Volgográd–Itxako Navarra 25–27
A csoportok állását itt találja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik