Kézilabdás ünnep Veszprémben: férfi és női rangadó a Szuperkupáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 11:29
null
Újabb fejezet következik a Veszprém és a Szeged párharcában: ezúttal a Szuperkupáért mérkőznek meg a nagy riválisok<br />(Fotó: NS-archív)
Kicsit a semmiből esett be hirtelen (ennek megfelelően nem is okozott feltétlenül osztatlan örömöt), de attól még jó ötlet. Vasárnap előbb az egyaránt első ízben kiírt női, majd a férfi Szuperkupáért mérkőzik meg Magyarország négy (pontosabban nemenként két) legjobb kézilabdacsapata. Más kérdés – tekintve, hogy mind a négy milyen fajsúlyú feladatok előtt áll –, sokkal inkább lesz a Szuperkupa erőfelmérő és irányjelző, mint végcél. A 15 órakor kezdődő női, valamint 17.15 órára kiírt férfimérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

 

KÉZILABDA, SZUPERKUPA, VESZPRÉM
NŐK
Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria, 15.00 (Tv: Duna Tv)
FÉRFIAK
MKB-MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged, 17.15 (Tv: Duna Tv)
Ami a férfiakat illeti, a felkészülési időszakban egyaránt veretlen Veszprém és Szeged is a szeptember végén kezdődő Bajnokok Ligájára hegyezi most a ceruzát. Mindkét klubba kulcsemberek érkeztek a nyáron: Antonio Carlos Ortega a svéd Andreas Nilssont meg a német Christian Zeitzet építgeti be a Veszprémbe (és Lékai Mátét is építgetné, ha nem sérült volna meg), Juan Carlos Pastor pedig a spanyol Antonio Garcíát, a szlovén Dean Bombacot meg a szerb Rajko Prodanovicsot a Szegedbe. Nyilván egyik csapat sem állt még össze tökéletesen, de a szurkolóknak mindig fontos egymás elleni összecsapás azért máris kijelölheti kettejük között a viszonyokat idénre – a bajnoki alapszakaszban, amelyet a Veszprém kihagy, úgysem találkoznak.

Ami a hölgyeket illeti, a Győr épp a teljes újjáépülés korai fázisában „tartózkodik”, amit a legutóbbi három felkészülési mérkőzés elvesztése is jelez.
AZ IGAZI PREMIER
„Az első igazán komoly tétmeccsem következik a Veszprém színeiben, és máris volt csapatom ellen készülhetek – mondta Mikler Roland, a Veszprém válogatott kapusa, aki a szegedi riválistól érkezett a nyáron. – Várom már a vasárnapot. Már az is elegendő motiváció, hogy hazai pályán Szuperkupa-mérkőzést játszunk, de további többletet ad, hogy azok ellen fogok védeni, akikkel éveken át együtt szerepeltem. Nekem mint kapusnak segíthet ez inkább, hiszen én jobban ismerem őket, mint ők engem.”
„Nekünk kevésbé szerencsés, hogy már megterveztük a teljes felkészülést, amikor kijelölték a tornát, de a közönség nagyon jól jár, hiszen négy kiváló csapatot láthat” – mondta korábban Ambros Martín, az ETO vezetőedzője, aki csapata honlapján megjegyezte: „A Fradi ellen pályára lépni mindig különleges, nekünk most magunkra kell leginkább koncentrálnunk.”

A Ferencvárosnak meg aztán főképpen, hiszen már három hét múlva, szeptember 21-én az egész szezont meghatározó meccset játszik: akkor lesz Lipcsében a Bajnokok Ligája-selejtező döntője, minden bizonnyal a házigazda (és csütörtökön az ETO-t legyőző) HC Leipzig ellen.

„Nekünk most az a találkozó van fókuszban – jelentette is ki Elek Gábor vezetőedző. – Nem foglalkozunk az ETO közelmúltbeli eredményeivel, hiszen a győriek nyilván máshol tartanak még, mint mi. Mindenesetre hasznos lesz a mérkőzés, hogy lássuk, hol tartunk pontosan, még úgy is, hogy azért a csúcsformát három hét múlvára igyekszünk időzíteni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik