Kézilabda-vb: az USA szabadkártyát kaphat 2025-re és 2027-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.15. 11:12
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tanácsa a jelenleg is zajló dán–német közös rendezésű férfi-világbajnokság alatt foglalkozott a szabadkártya kiosztásának sokat kritizált gyakorlatával.

Mint azt a dán szövetség elnöke, Per Bertelsen – aki maga is tagja az IHF vezető testületének – a Tv2-nek elmondta, a legutóbbi ülésen arról döntöttek, hogy a jövőben szabadkártyát kap az egy és három évvel korábbi világbajnokságra a következő olimpia házigazdája.a Tv2-nek elmondta, a legutóbbi ülésen arról döntöttek, hogy a jövőben szabadkártyát kap az egy és három évvel korábbi világbajnokságra a következő olimpia házigazdája.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mivel 2028-ban Los Angelesben rendezik az ötkarikás játékokat, így az Egyesült Államok 2025-ben és 2027-ben is ott lehet a világbajnokságokon. Az azonban fontos kiegészítés, hogy az IHF a tornák előtt még megvizsgálja, hogy az amerikai csapatok elérik-e a kívánt minőségi szintet.

A mögöttes gondolat egyértelmű, a nemzetközi szövetség szeretné tovább növelni a sportág ismertségét, és minél több kontinenst bevonni a kézilabdába, ebben pedig fontos piac lehet az Egyesült Államok. Ha az olimpia házigazdája részt vehet a megelőző világbajnokságokon, értékes tapasztalatokat gyűjthet, és tovább fejlődhet.

Eddig a kívülállók számára nehezen volt követhető, milyen szempontok alapján osztottuk ki a szabadkártyát, most ezzel szeretnénk tiszta viszonyokat teremteni” – mondta Bertelsen a Tv2-nek.

Az már kérdés, hogy a 2024-es párizsi olimpia esetében a franciáknak aligha van szükségük arra, hogy szabadkártyával induljanak a 2021-es és a 2023-as világbajnokságokon, nagy kérdés, hogy akkor majd mi alapján dönt majd az IHF a plusz résztvevőről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik