Férfi kézilabda: Pastor után is spanyol edzője lehet a Szegednek

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2022.11.22. 13:39
null
Raúl González lehet a Szeged új edzője (Fotó: AFP)
Juan Carlos Pastor tíz év után, az idény végén távozik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kispadjától, és információink szerint a klub már tárgyal is az utódjával.

A Nemzeti Sport információi szerint a Pick Szeged már felvette a kapcsolatot Raúl Gonzálezzel, a Paris Saint-Germain spanyol edzőjével, hogy a nyártól vegye át a magyar bajnok vezetését, és úgy tudjuk, a tárgyalások biztatóan alakulnak.

Egyébként nem ő volt az egyetlen jelölt Pastor helyére, a Tisza-parti klub megkereste Roberto García Parrondót is, de neki 2025-ig szerződése van a német MT Melsungennel.

Raúl González érkezésével várhatóan a keret is változik majd, mivel információink szerint hozná magával Párizsból a lett jobbátlövő Dainis Kristopanst és a kétszeres Európa-bajnok spanyol jobbszélsőt, Ferran Solét – erről már az interneten is keringtek hírek. Kristopans érkezésével viszont valaki biztosan távozik a balkezes átlövő posztról, nagy valószínűséggel Luka Stepancic helye válhat kérdésessé, aki állandó sérülései miatt amúgy sem volt a Szeged nagy hasznára az elmúlt években.

Biztos, hogy nyáron csatlakozik a kerethez a norvég kapus, Emil Kheri Imsgard, ezzel együtt valószínűleg távozik a horvát Mirko Alilovic, akinek lejár a szerződése. A lejáró szerződésű játékosok közül a norvég balszélső, Alexander Blonz helyzete viszont változhat, mert Pastor mellőzte, az edzőcserével viszont esély nyílt rá, hogy mégis hosszabbít. Lejár a szerződése a magyar válogatott beálló Rosta Miklósnak is, azonban meglepetés lenne, ha nem hosszabbítana vele a klub.

Úgy tudjuk, Raúl González edzői stábjának kialakítása még folyamatban van, itt érheti kellemes meglepetés is a Szeged-szurkolókat, Juan Carlos Pastor pedig hazájában vállal majd munkát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik