Kézilabda: nehezen emésztik meg a vb-selejtező szégyenét az oroszok

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 13:54
Még mindig nagy hullámokat ver az orosz férfi kézilabda-válogatott vb-selejtezős kudarca: mint arról beszámoltunk, a nemzeti csapat hiába győzött négy góllal Romániában, hazai pályán öt góllal alulmaradt. Vlagyimir Makszimov szövetségi kapitány rámutatott: ez csak újabb jele az orosz kézilabda válságának.

„A sydneyi olimpiai aranyérem már tíz éve volt, azóta az orosz férfi kézilabda-válogatott keveset mutatott" – nyilatkozta a Szovjetszkij Szportnak a szakember

„A háttérrel problémák vannak, a sorozatos ígéretek ellenére mindössze négy új aréna épült, Volgográdban élcsapatok kényszerülnek arra, hogy egy esőben beázó csarnokban játsszanak, az egész országban pocsék a helyzet. Nincsenek televíziós bevételeink, nincs rendes infrastruktúra, a klubcsapatok sikereiből pedig nem lehet az ország kézilabdáját megítélni. Nem elég a Csehov erőfeszítése, más kluboknak is éljátékosokat kell adniuk" – mondta Makszimov.

A férfi kézilabda-vb-t 1961 óta rendezik meg először Oroszország (illetve a jogelődnek számító Szovjetunió és a FÁK) nélkül. Az orosz kézilabda visszaesésében szerepet játszott nagy befolyású sportvezetőjük, az IHF-versenyigazgató Alekszander Kozsukov 2008-as halála is – ezzel elsősorban sportdiplomáciai vonalon gyengültek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik