Kézilabda: először tartották meg a Magyar Csörgőlabdázás Napját

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.29. 10:06
null
Először tartották meg a Magyar Csörgőlabdázás Napját (Fotó: Dömötör Csaba)
Első ízben, hagyományteremtő szándékkal tartotta meg a Magyar Csörgőlabdázás Napját a Magyar Kézilabda-szövetség a Ludovika Arénában. Az eseményen az érdeklődők kipróbálhatták a csörgőlabdázást, amely 2010 óta az MKSZ égisze alatt működik integráltan – írta az mksz.hu.



Az eseményen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte a parasport fontosságát, valamint az MKSZ szemléletformáló tevékenységét, amely fontos eleme a szövetség stratégiájának a társadalmi felelősségvállalás szempontjából.

„Ezentúl minden november végén megrendezzük a Magyar Csörgőlabdázás Napját, ami segít eljuttatni ezt a sportolási lehetőséget az érintetteknek. A hagyománynak szánt esemény jó alap, hogy a Jónak lenni jó! kampányban az MKSZ is részt vegyen, és annak keretein belül a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége számára jelentősebb összeget adományozzon”
– hangsúlyozta az MKSZ elnöke.

„Amikor ennek az együttműködési megállapodásnak a létrejötte megfogalmazódott, csak az a cél volt előttünk, hogy az intézményekben ellátottaknak megpróbáljunk valami többet adni, elősegíteni társadalmi integritásukat. Orsós Zsolt, aki az Európa-bajnok csörgőlabda-válogatott csapat tagja volt, és aki már évek óta a főigazgatóságunk tagja volt az, aki kezdeményezte ezt az együttműködést és nagyban hozzájárult a megállapodás létrejöttéhez” – emelte ki Simon Attila, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

A Magyar Csörgőlabdázás Napja nagyszerű alkalom volt arra is, hogy az MKSZ csatlakozzon a közmédia Jónak lenni jó! akciójához, amely tíz évvel ezelőtt indult útjára. és minden évben egy rászoruló szervezet számára gyűjt adományokat.

Az idei kedvezményezett a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), amelyet az MKSZ 2 millió forint adománnyal támogat. Az adományt jelképező táblát Kocsis Máté adta át Nagy Sándornak, az MVGYOSZ elnökének.

A Magyar Csörgőlabdázás Napján a szövetség köszöntötte a 2001-ben Európa-bajnokságot nyert magyar férfi csörgőlabda-válogatott tagjait is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik