Felbontották Rasmussen szerződését (Fotó: Instagram/kimras72)

A klub honlapja szerint a felek közös megegyezéssel szüntették meg a dán vezetőedző és másodedzője, Bo Rudgaard szerződését. 

Rasmussen 2016-ban még Bajnokok Ligáját nyert a CSM Bucurestivel most azonban nem volt ennyire sikeres a román fővárosban, hisz alig több mint fél évet töltött a magyar válogatott szélsőt, Korsós Dorinát is foglalkoztató Rapid kispadján. 

A Romániában eltöltött két időszak között a szakember 2016-tól 2020-ig a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott, ám ekkor sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. 

A bukaresti klub már azt is bejelentette, hogy Rasmussen helyét a spanyol edző, David Ginesta Montes veszi át az idény folytatásában. 

„Köszönöm lányok az odaadásotokat és a kemény munkátokat, de most ideje hazamenni és békére lelni a hozzám legközelebb álló személyekkel – reagált a távozására Rasmussen az Instagram-oldalán. – Olyan csapatot hagyok itt, amely az utóbbi meccseken megmutatta, mekkora lelke van és megszorongatta az Esbjerget és a CSM-et is. Azonban az élet megy tovább, ilyenkor az embernek folytatni kell a harcot és én pontosan ezt teszem.”