Kézilabda: Lunde Rosztovban folytatja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 10:51
null
Katrine Lunde Rosztov-sállal a nyakában (Fotó: rostovhandball.ru)
Eldőlt Katrine Lunde sorsa, az orosz kézilabda-bajnokságban szereplő Rosztov-Don együttese ugyanis saját hivatalos honlapján jelentette be, hogy átigazolta a Győri Audi ETO KC kapusát. A világklasszis győri kapus két évre kötelezte el magát az oroszokhoz, akiktől jobb szerződést kapott, mint amivel jelenleg Győrben rendelkezik.

 

Az már korábban eldőlt, hogy Lunde a következő szezont nem Győrben kezdi meg, és Ambros Martín együttese pótolta is őt a szintén olimpiai bajnok norvég Kari Aalvik Grimsbővel.

Lunde is új csapatot talált magának, a Rosztov hivatalos honlapja ugyanis bejelentette, hogy a következő szezontól az orosz együttest erősíti. Több tehetős klub is megkereste Lundét, de az utóbbi időben már úgy tűnt, a Rosztov lesz a befutó. Az oroszoknál Lunde együtt dolgozhat Jan Leslie-vel, akit dániai éveiről már ismer.

A kétszeres olimpiai, négyszeres Európa- és egyszeres világbajnok norvég kapus márciusra várja gyereke születését, és korábban elmondta, szeretne még pályára lépni a Győrben, amellyel két Bajnokok Ligáját nyert eddig.

„A legfontosabb, hogy ismerem az edzőt, és szimpatikus volt a felvázolt sportszakmai koncepció. De persze nem elhanyagolható a klub gazdasági helyzete, és hogy jobb »csomagot« ajánlottak számomra, mint amivel jelenleg Magyarországon rendelkezem" – mondta a Rosztovhoz két évre aláíró Lunde a norvég Verdens Gangnak. A boldogulásban segíthet, hogy párja, Nikola Trajkovics tud oroszul, de a kézicsapatban az angol lesz a közös nyelv. Az orosz klub honlapján szenzációként számoltak be Lunde megszerzéséről.

A Rosztov 1994 óta nem nyerte meg az orosz bajnokságot, a Bajnokok Ligája selejtezőjében pedig rendre elvérzett az utóbbi években. Jelenleg vezeti az orosz bajnokságot, keretében több légiós is szerepel. A montenegrói Szonja Barjaktarovics és Andjela Bulatovics mellett három ukrán, Viktorija Borscsenko, Julija Manaharova és Olga Perederij erősíti a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik