Kézilabda: jövő nyáron hazatér a világklasszis dán kapus

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.04. 12:45
null
Niklas Landin döntése meglepte a kieli vezetőket (Fotó: AFP)
Az Aalborg férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Niklas Landin a klubnál folytatja pályafutását 2023 nyarától.

 

Az olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok Landin, aki a világ egyik legjobb kapusa, jelenleg a THW Kielt erősíti, a lejárta előtt bontja fel a szerződését, amelyre opciója van, arra az esetre, ha ezt családi okokból szeretné megtenni.

Az Aalborg közlése szerint Landin négy évre írt alá.

„Életem egyik legnehezebb döntése volt – mondta Niklas Landin. – A család a legfontosabb dolog az életben, és az utóbbi időben egyre nehezebb ennek megfelelni – hosszú utazások, koronavírus, ami lehetetlenné teszi, hogy segítsünk a szeretteinknek. Az utóbbi hónapokban sokszor beszéltünk róla, hogyan tudnánk közelebb lenni egymáshoz, hogy több időt tölthessünk egymással. Ezért a Németországban eltöltött tíz év után úgy döntöttem, hogy hazatérek. Mindenki tudja, hogy nagyra tartom a klubot, a szurkolókat, ezt a kézilabdát szerető várost. Ezért az, hogy 2023 nyarán távozom, életem egyik legnehezebb döntése volt.”

„Niklas döntése komoly kihívás elé állít minket – jelentette ki Szilágyi Viktor, a THW Kiel sportigazgatója. – A koronavírus ráébresztett minket, hogy milyen az, ha a család nincs mellettünk, és nem tudjuk őket meglátogatni, mint korábban. Ezért többeknek is még inkább hazahúz a szívük. Mindazonáltal meglepett minket Niklas döntése hogy a szerződése lejárta előtt hazatér Dániába. Megfelelően hideg fejjel és nyugodtsággal kell megoldanunk a pótlását.”

Az Aalborg korábban már több nagy sztárt jelentett be, többek között Mikkel Hansen is a klubnál folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik