Kézilabda: felavatták a BVSC-Zugló új csarnokát

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 18:21
A 2016-ban alapított szakosztály új otthona 233 millió forintból épült fel a Szőnyi úton. Két éven belül másodosztályú mérkőzéseket rendeznének benne.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi évek szakmai és infrastrukturális fejlesztéseiben a BVSC az egyik élenjáró, amit az új csarnok is jól bizonyít.Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi évek szakmai és infrastrukturális fejlesztéseiben a BVSC az egyik élenjáró, amit az új csarnok is jól bizonyít.

Szatmáry Kristóf, a klub elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a 233 millió forintos fejlesztés 70 százaléka a vállalkozók taotámogatásából, a többi a korábbi Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segítségével valósult meg. Hozzátette: az egykori futballpálya helyén álló csarnok az első olyan létesítmény, amely nem a BVSC törzsterületén belül épült meg.

Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere arra emlékeztetett, hogy – bár ehhez a csarnokhoz csak erkölcsi támogatást nyújtott – az önkormányzat az elmúlt években a klubbal együtt összesen több mint hárommilliárdos fejlesztést hajtott végre a Szőnyi úton.

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója hangsúlyozta, hogy noha Budapesten és Pest megyében sok csapat működik, ehhez képest viszont kevés a létesítmény, ezért azon dolgoznak, hogy javítsanak ezen az állapoton.

A csarnokot egy rendkívül ellenálló sportpadló borítja, továbbá energiatakarékos légfűtéses rendszerrel szerelték fel.

A BVSC-Zugló kézilabda-szakosztálya 2016 áprilisában alakult, jelenleg hat edző irányítása mellett 17 csapatban kétszáz fiatal sportol. A távlati cél az, hogy az együttes két éven belül jusson fel az NB II-be.

Mint elhangzott, a beruházások ezzel még korántsem állnak le a Szőnyi úti sporttelepen, a jövőben többek között új lelátók épülnek, megújul a székház, a labdarúgó-öltöző, valamint műfüves nagypálya is készül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik