Kézilabda BL: megkapta a szabadkártyát a Telekom Veszprém

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.29. 12:26
null
A következő idényben is indulhat a BL-ben a Telekom Veszprém (Fotó: Szabó Miklós)
Az Európai Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága eldöntötte, mely csapatok indulhatnak a férfi és a női Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásában – írja az EHF hivatalos honlapja. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Telekom Veszprém megkapta a szabadkártyát, így mindkét mezőnyben két magyar csapat szerepelhet a következő idényben is.

 

A kézilabda Bajnokok Ligája férfi és női mezőnyének legújabb kiírásában is egyaránt 16 csapat indulhat.

Ahogy korábban megírtuk, a férfiaknál a bajnok Szeged, a nőknél a bajnoki aranyérmes Ferencváros és a BL-bronzérmes Győr részvétele már biztos volt.

A férfiaknál 12 csapat igényelt szabadkártyát, amelyről az EHF végrehajtó bizottsága előre meghatározott szempontok szerint alapján döntött. A kiadó hat hely egyike a papírforma szerint a bajnoki ezüstérmes Telekom Veszprémé lett.

A magyar vonatkozású csapatok közül Máthé Dominik norvég együttese, az Elverum megkapta az indulási jogot, Bartók Donát svájci klubja, a Kadetten Schaffhausen és a Szita Zoltán által erősített lengyel Wisla Plock nem.

A Barcelonát 2009 után elhagyó szakvezető, Xavier Pascual új csapata, a Dinamo Bucuresti szintén ott lehet a BL következő kiírásában.

A nőknél tíz csapat pályázott a hat szabad helyre. Szabadkártyát kapott a török Kastamonu Belediyesi is, amely az elmúlt időszakban négy Buducsnoszt Podgorica-játékossal erősített.

A 32 klub közül a döntés ellenére kettő még csak fél lábbal érezheti magát BL-indulónak: a férfiaknál a Vardar Szkopjéval, a nőknél a Borussia Dortmunddal szemben pénzügyi követelése van az EHF-nek – amennyiben az érintettek ezeket nem rendezik, más csapatok léphetnek a helyükre.

A pontos csoportbeosztásról a július 2-án pénteken, 11 órakor kezdődő sorsolás dönt.

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2021–2022
FÉRFIAK

A CSOPORTKÖR RÉSZTVEVŐI
Alanyi jogon: PPD Zagreb (horvát), Aalborg (dán), Barca (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német),Mol-Pick Szeged,Vardar Szkopje* (északmacedón), Kielce (lengyel), FC Porto (portugál)
Szabadkártyásként: Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier (francia), Telekom Veszprém,Elverum (norvég), Dinamo Bucuresti (román), Motor Zaporizzsja (ukrán), SG Flensburg-Handewitt (német)

Nem kapták meg a szabadkártyát: GOG (dán), Wisla Plock (lengyel), Sporting CP (portugál), Gorenje Velenje (szlovén)*, Kadetten Schaffhausen (svájci), Sävehof (svéd)

*A Vardar Szkopje ellen vizsgálatot folytat az EHF, kizárása esetén a Gorenje Velenje indulhat.

NŐK
A CSOPORTKÖR RÉSZTVEVŐI
Alanyi jogon: Podravka Vegeta (horvát), Odense (dán), Brest (francia), Borussia Dortmund (német)**,FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO,Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), CSZKA Moszkva (orosz).
Szabadkártyásként: Esbjerg (dán), Krim Ljubljana (szlovén), Metz (francia), Rosztov-Don (orosz), Sävehof (svéd), Kastamonu Belediyesi (török).

Nem kapták meg a szabadkártyát: Bietigheim (német), Storhamar (norvég), Baia Mare (romániai), Baník Most (cseh)**.

** A Borussia Dortmund ellen vizsgálatot folytat az EHF, kizárása esetén a Baník Most indulhat.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik