Kézilabda: a Szeged fegyelmi eljárást kezdeményezett Nagy László ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 17:36
null
Nagy László ellen etikai vétség miatt fegyelmi eljárást kezdeményezett a Mol-Pick Szeged (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Mol-Pick Szeged fegyelmi eljárást kezdeményezett a Magyar Kézilabda-szövetségnél Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója ellen – írja a 24.hu.

 

ELŐZMÉNYEK

Szűcs Ernő Péter,a Mol-Pick Szeged elnöke a VAKSZ kézilabda magazin június 21-i adásában arrólbeszélt, hogy a Telekom Veszprém a bajnoki döntő két mérkőzése között kereste megBodó Richárdot,a szegediek átlövőjét.

„Hallottam én is arról a fórumbejegyzésről, amelyben azt mondták, hogy a veszprémiek ajánlatot tettek neki. Ez nem igaz, de megkeresték, közvetlenül a második mérkőzés előtt, ami nálunk eléggé kiverte a biztosítékot”– mondta Szűcs Ernő Péter.

A Veszprém sportigazgatóját erről is kérdezték a VAKSZ július 5-i adásában, és akárcsak aMagyar Nemzetnekadott interjújában, akkor is elmondta, a történtekről kérdezzék meg Bodó menedzserét, vagy akár magát a játékost, hogy hogyan is zajlott ez a megbeszélés.

„Az, hogy Szűcs Ernő Péter nagyon rossz emberként akart feltüntetni, az számomra minősíthetetlen. Nem tudom, hogy mi volt az oka, hogy amikor felhívtam, akkor kinyomott, és utána nem volt ideje, vagy nem is akart visszahívni. Ez semmiképpen sem fedi a valóságot”– mondta Nagy László, aki még egyszer kiemelte, szóba került a szerződtetése a szegedi átlövőnek, de konkrét tárgyalás nem történt.

A 24.hu információi szerint a szegediek részéről Kiss Bence cégvezető hétfőn hivatalos levélben fordult Dr. Lóránth Józsefhez, és a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) etikai kódexének 6/d pontjának megsértése kapcsán fegyelmi eljárást kezdeményezett az MKSZ Etikai és Fegyelmi bizottsága elnökénél Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója ellen. A szegediek beadványukban arra hivatkoznak, hogy a Veszprém sportigazgatója által letagadott cselekedet – a szerződéssel rendelkező Bodó Richárd megkérdőjelezhető módon és időpontban történő csábítása – súlyosan etikátlan.

A 24.hu telefonon kereste meg Szűcs Ernő Pétert, a Mol-Pick Szeged elnökét, aki megerősítette az MKSZ alelnöke elleni fegyelmi eljárás kezdeményezésének tényét. A szegedi klubelnök arra a kérdésre, hogy mi változott az elmúlt napokban, amely miatt újra nyitották a múlt héten kiadott közleményük végén már lezártnak tekintett ügyet, úgy felelt: „Mivel Nagy László semmilyen módon nem cáfolta állításainkat, és a Magyar Kézilabda-Szövetség sem reagált az ügyben, mindez olyan felzúdulást váltott ki a szurkolótáborunk részéről és a kézilabda-társadalom egészében, hogy úgy döntöttünk, nem a médián keresztül szeretnénk ezt az ügyet tisztázni, hanem hivatalos mederbe kívánjuk terelni, lefolytatni az eljárást.”

A 24.hu megkeresésére az MKSZ is megerősítette a fegyelmi eljárás kezdeményezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik