Kézilabda: a bajnoki arany tényleg fontosabb volt, az Esbjerg nyerte a női döntőt Dániában

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 22:40
null
Negyedszer lett dán bajnok az Esbjerg (Fotó: tvsyd.dk)
Az Esbjerg 34–21-re legyőzte az Odensét a dán női kézilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén, így összesítésben 2–0-ra diadalmaskodott a sorozatban.

 

Idegenbeli, egygólos sikerének köszönhetően előnyből várhatta a döntő második találkozóját a Bajnokok Ligája négyes döntőjében a negyedik helyet megszerző Esbjerg. A Jesper Jensen irányította együttes a második mérkőzésen magabiztosan játszott, az első gólt leszámítva végig vezetett és 34–21-re megverte az Odensét, így történelme során negyedszer lett bajnok.

Az Esbjerg a BL final fourjának elődöntőjében vereséget szenvedett a Ferencvárostól, a Győri Audi ETO KC elleni döntő előtt pedig a klub vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy fontosabbnak tartja a bajnoki döntőt, mint bronzmeccset.

„Nem, nem olyan fontos a bronzmeccs, hogy mindent beleadjunk, de maga a final four megérdemelné. Elég nehéz helyzetben vagyunk, hogy a harmadik helyért játszhatunk, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindent egy lapra feltegyünk, mert még két bajnoki döntőnk lehet a közeljövőben. Remélem, ez óriási figyelmeztetés azoknak, akik tervezik a versenynaptárat, és soha többé nem fordul elő, hogy választanunk kell(a bajnoki döntő és a BL final four között)– hangsúlyozta Jensen, akinek a csapata vereséget szenvedett a győriektől a harmadik helyért vívott találkozón.

KÉZILABDA
DÁN BAJNOKSÁG
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Esbjerg–Odense 34–21

A párharc végeredménye: 2–0 az Esbjerg javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik