Kézilabda: 32 csapatosra bővülhet a vb mezőnye

Vágólapra másolva!
2018.08.31. 12:52
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elnöke, Hasszan Musztafa a napokban a helyi szakszövetség meghívására Romániába látogatott, amely során kijelentette, gondolkoznak azon, hogy a jövőben 24-ről 32-re emeljék a világbajnokságokon részt vevő országok számát.

Hasszan Musztafa romániai látogatásának apropóját a 2020-as női U20-as vb rendezése jelentette, az IHF egyiptomi elnöke a helyi szakszövetség mellett a sportminisztériumban és a Román Olimpiai Bizottságnál is járt.

„A román kézilabda mindig a csúcson volt, mindig topjátékosokat, jó edzőket és játékvezetőket nevelt – idézi Musztafát a handbalvolei.ro. – Akarjuk, hogy elérje azt a célt, amelyet Alexandru Dedu elnök bemutatott nekünk: hogy a mandátuma végéig valamelyik román válogatott aranyérmes legyen egy nagy válogatott tornán. Segíteni, fejleszteni és népszerűsíteni szeretnénk a romániai kézilabdázást. Együtt dolgozunk egy sikeres 2020-as junior-világbajnokságért. Egy jelentős eseményt próbálunk létrehozni, amelyről mindenki beszélne, a tévékben, az újságokban, az iskolákban, mindenütt.”

„Néhány év múlva Románia egy felnőtt világbajnokságot is megrendezhet, de ehhez még sokat kell tenni az infrastruktúra terén: elsősorban kell egy nagy, 15 ezer férőhelyes csarnok, főleg azért, mert egy 32 csapatos világbajnokságban gondolkodunk a jelenlegi 24 helyett. Ha minden elvárásnak megfelel, Románia megrendezhet egy felnőtt világbajnokságot. Üdvözlöm a román klubok jó eredményeit az európai kupák előző idényében. Ha párhuzamot vonunk, a klubok a sport konyhája, és ha jó a konyhád, akkor jót eszel és ez nagyon fontos. Ha jó klubjaid vannak, nő a válogatottak értéke is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik