Kézilabda: 2025 végéig az M4 Sport közvetíti a világeseményeket

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.12. 10:21
null
A januári világbajnokságot követően is maradnak az M4 Sport műsorán a kézilabda-világesemények, így Gulyás István férfiválogatottjának meccsei is (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
2025 decemberéig az M4 Sport lesz a kizárólagos otthona az összes női és férfi kézilabda-világeseménynek. A közelmúltban az Európa-bajnokságokról is megkötött megállapodás értelmében ezen időszak alatt a közszolgálati sportcsatorna összesen három női és három férfi vb, valamint két-két Eb kizárólagos hazai közvetítője lesz. Mindez különös jelentőséggel bír, hiszen 2022-ben a férfi, 2024-ben a női a kontinensviadal társrendezője lesz Magyarország – adta hírül az MTVA sajtóosztálya.


Jelentősége és időtartama miatt ez egy már-már történelmi megállapodás.A vb-k és Eb-k mellett a 2021-es és 2024-es olimpiát is közvetítjük, ezen kívül az idei női olimpiai selejtezőtornát is, amit a tervek szerint március 19–21. között rendeznek meg. A nézők velünk valóban nem maradnak le a világesemények egyetlen pillanatáról sem, hiszen az összes mérkőzést megmutatjuk az M4 Sporton és/vagy a m4sport.hu oldalon” –mondtaSzékely Dávid,az M4 Sport csatornaigazgatója.

„Hagyományos partnerünk a közmédia, hiszen jó néhány éve az M4 Sport a hazai válogatott mérkőzések, a magyar bajnoki találkozók és a Magyar Kupa küzdelmeinek közvetítője, a kapcsolatunk pedig intenzív és abszolút partneri a televíziós kollégákkal – idézte az MTVA közleménye Novák Andrást, a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgatóját. – Éppen ezért örülünk, hogy 2025 végéig, azaz a következő öt esztendőben a világversenyeket is a közmédia tolmácsolja majd a szurkolóknak. A bejelentés aktualitását növeli, hogy szerdán megkezdődik a férfi kézilabda-világbajnokság Egyiptomban, és pénteken már a magyar válogatott is pályára lép első mérkőzésén, de kiemelkedő lesz a jövő évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság, valamint a 2024-es magyar-osztrák-svájci női kontinenstorna is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik