Kézi: Veszprémben mindenki tudomásul vette, hogy maradnia kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2020.03.21. 18:46
Minden veszprémi kézilabdázó zokszó nélkül tudomásul vette, hogy Magyarországon kell maradnia. Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója bízik abban, hogy a csapat minden tagja a lehető legkomolyabban veszi a tiltó rendelkezéseket, vigyáz magára és a családtagjaira.


Nagy László (középen) elmondta, Veszprémben mindenki nagyon megértő volt a kialakult helyzetben (Fotó: sprt1tv.hu)
Nagy László (középen) elmondta, Veszprémben mindenki nagyon megértő volt a kialakult helyzetben (Fotó: sprt1tv.hu)

 

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az SzPress Hírszolgálatnak adott nyilatkozatában fontosnak tartotta elmondani, hogy Magyarország egyik legsikeresebb és legértékesebb klubcsatának tagjai zokszó nélkül vették tudomásul, hogy otthon kell maradniuk, egészen addig, amíg újra találkozhatnak egymással, és együtt sportolhatnak. A magyar bajnokcsapat minden tagja, velük együtt a teljes szakmai stáb átesett már a koronavírus teszten, amely mindenkinél negatív eredményt mutatott.

„Sohasem voltak még ilyen helyzetben, ahogy én sem, de ha az életünk így alakult, akkor engedelmeskedni kell, méghozzá a lehető legnagyobb fegyelmet tanúsítva. A Telekom Veszprém különleges helyet foglal el a magyar sportban, mert a mi játékoskeretünket három földrész – Európa, Afrika és Dél-Amerika – tizennégy nemzetének több mint húsz kézilabdázója alkotja. Amikor elmondtuk nekik, hogy egy ideig mérkőzések és edzések nélkül maradnak, senki sem állt elő azzal, hogy elhagyná az itteni lakóhelyét, és hazautazna. Tudomásul vették, hogy se ki, se be, amit a jövőben az állóképességük megőrzéséért tehetnek, azt csak bezárkózva, home office körülmények között tehetik meg” – mondta az SzPress Hírszolgálatnak a tavaly kétszeres BL győztesként és 209-szeres válogatottként visszavonuló sportvezető.

Nagy László úgy gondolja, kicsit talán jól is jött a kényszerszünet a magyar bajnokcsapat játékosainak, akik a leállásig Veszprémben három hadszíntéren csatáztak, ráadásul közülük többen hazájuk válogatottjában is szerepeltek.

„A megmaradt mozgástér nem mondható túl nagynak, de guggolni, kitöréseket csinálni, gumi- és TRX-kötéllel, kisebb-nagyobb súlyzókkal otthon is lehet mozogni, nem is beszélve a „jó öreg” fekvőtámaszról és a hasizmok megmozgatásáról. Remélem, néhány hét múlva jobb lesz a helyzet, aztán előbb vagy utóbb minden visszatér a rendes kerékvágásba. Nem vagyok biztos abban, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét úgy és akkor meg tudják rendezni Kölnben, ahogy tervezték, egyelőre csak annyit tudunk, hogy az európai szövetség április közepére ígért tájékoztatást a lehetséges forgatókönyvvel kapcsolatban. Addig semmi értelmét sem látom a találgatásoknak” – hangsúlyozta Nagy László, aki veszprémi tisztének betöltése mellett a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai alelnöke is.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek