Kézi: veszélyben a nagybányai csapatok BL-szereplése?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.01. 16:22
A nagybányai polgármesteri hivatalban, a HCM női és a Minaur férfi kézilabdaklubok székházában, valamint tucatnyi magánlakásban is házkutatást tartott szerdán a romániai Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA), amely a város által fenntartott két egyesület finanszírozásának törvényességét vizsgálja.

A Bajnokok Ligájában egyaránt érdekelt csapatok elleni vizsgálatban a DNA a hírszerzés és a csendőrség támogatását élvezi. A ProSport információi szerint a vizsgálat elsőszámú célpontja Catalin Chereches polgármester. A Mediafax hírügynökségnek nyilatkozó Chereches szerint az ügyészek egész sor hivatalos iratot foglaltak le.

„Régóta számítottam erre, Nagybánya túl sokakat zavart. Azt hiszem, mi vagyunk a román sport fővárosa" – nyilatkozta a polgármester, aki azzal fenyegetőzik, hogy megszünteti a kézilabdacsapatok pénzelését és visszalépteti őket a BL-ből is. Chereches szerint a városnak mindaddig szüneteltetnie kell a sport támogatását, amíg a román kormány és törvényhozás ki nem dolgozza annak törvényes kereteit.

A HCM 2014-ben nyerte meg a román női kézilabda-bajnokságot, idén pedig ezüstérmes lett, míg a Minaur 2015-ben lett tizenhat év után újra bajnok. A női csapat tagja a korábbi magyar, immár román válogatott Szűcs Gabriella, a férfi együttesben pedig Tatai Péter és Iváncsik Tamás szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik