Kézi: „Sokat tanulnék a világsztároktól” – Veszprémben mindenki segíti a fiatalokat

Vágólapra másolva!
2021.10.22. 07:48
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a Telekom Veszprém magabiztos játékkal 28–23-ra nyert a német Flensburg-Handewitt ellen hazai pályán. A találkozó hajrájában két fiatal játékosát, az egyaránt 19 éves Lukács Pétert és Ilic Zorant is pályára küldte Momir Ilics vezetőedző, ezzel a tehetségek először szerepelhettek a Bajnokok Ligájában hazai környezetben. Természetesen a találkozó után boldogan nyilatkoztak az NSO Tv kamerája előtt.

Lukács Péter nagyon boldog volt a találkozó után.

„Mindig kiváló a hangulat itt a Veszprém Arénában, a szurkolók mindig fantasztikusak, nagyon sokat köszönhetünk nekik, sokat hozzáadnak a csapat teljesítményéhez. Úgy gondolom, a csapat kiválóan játszott. Nagyon jó volt a védekezésünk, mögötte egy kiváló kapusteljesítménnyel, és támadásban is azt csináltuk, amit gyakoroltunk, amit az edző elvár tőlünk.”

„Nagyon jó érzés volt ilyen szurkolók előtt befutni a pályára. Szurkoltak nekünk, biztattak minket, és szerintem nagyon jó meccset tudtunk játszani” – tette hozzá Ilic Zoran.

Videónkban elárulják, mennyire izgultak a pályára lépés előtt; a Veszprém parádés kezdése után sejtették-e, hogy szóhoz jutnak; egyáltalán hogyan érzik magukat a világsztárok között, kik segítik őket a csapatból, illetve milyen személyes célokat tűztek ki maguk elé.

Corrales titka: boldog Magyarországon

FÉRFI KÉZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ, B-CSOPORT
TELEKOM VESZPRÉM–SG FLENSBURG-HANDEWITT 28–23 (14–8)
Veszprém Aréna, 5000
néző. V: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).
VESZPRÉM: CORRALES – Marguc 3 (2), J. Omar 4, Nenadics 3, B. Blagotinsek 1, LAUGE 4, STRLEK 7. Csere: SIPOS 2, Maqueda 1, Ligetvári 2, A. Nilsson 1, Mahé, Lékai, Lukács P., Ilic Z. Edző: Momir Ilics
FLENSBURG: BURIC – Steinhauser, Mensah Larsen 1, Golla 2, Lindskog, Gottfridsson 2, Jakobsen 2. Csere: MENSING 4, Svan 2, EINARSSON 5, Hald 2, Wanne 3 (1). Edző: Maik Machulla
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–0. 10. p.: 6–1. 14. p.: 9–3. 21. p.: 12–5. 30. p.: 14–7. 35. p.: 18–9. 43. p.: 22–13. 47. p.: 23–18. 49. p.: 25–18. 58. p.: 27–21
Kiállítások: –, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Elégedett vagyok, főleg az első félidővel, akkor kiválóan védekeztünk, kimagasló volt a kapusteljesítmény és támadásban okos megoldásokat választottunk. A második játékrész eleje remek volt, aztán kisebb visszaesés következett, több hiba csúszott a játékunkba. Örülök, hogy sikerült néhány percre pályára küldeni a fiatalokat is.
Maik Machulla: – Nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött, bevallom, nem számítottunk győzelemre. Sérülések tizedelték a keretünket. Sajnos hiányzott a kellő agresszió a játékunkból, főleg a védekezésünkből. Próbálkoztunk hét a hat elleni játékkal is, de az sem vált be. A szünet után már jobbak voltunk, a védekezésünk is feljavult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik