Kézi: Rasmussen a 4. helyen zárt az Év edzője-szavazáson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.16. 15:39
A negyedik helyen végzett Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a nemzetközi szövetség (IHF) Év edzője-szavazásán.

A férfiaknál Didier Dinart, a francia válogatott kapitánya zárt az első helyen, míg a nőket felkészítő szakembereknél Thorir Hergeirsson, a norvég válogatott szövetségi kapitánya végzett az élen.Didier Dinart, a francia válogatott kapitánya zárt az első helyen, míg a nőket felkészítő szakembereknél Thorir Hergeirsson, a norvég válogatott szövetségi kapitánya végzett az élen.

Dinart megnyerte csapatával a januári világbajnokságot (míg a riói olimpiai ezüstérmes csapat mellett még másodedzőként dolgozott), Hergeirsson pedig a norvég lányokkal a harmadik helyen zárt a tavalyi ötkarikás játékokon, majd a decemberi Eb-n újra felért a csúcsra.

A férfiaknál Christian Berge (Norvégia) és Veszelin Vujovics (Szlovénia), a nőknél Olivier Krumbholz (Franciaország) és Henk Groener (Hollandia) fért fel a dobogóra.

Kim Rasmussen, a magyar női válogatott edzője a negyedik lett a szavazáson – a szakember 2016-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját a bukaresti CSM-mel. Mint az IHF honlapja írja, szoros volt a verseny a harmadik Henk Groener (Hollandia) és Rasmussen között – a közönségszavazatok miatt végzett előrébb Groener.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik