Kézi: hosszabbítás után német diadal a klub-vb döntőjében

Vágólapra másolva!
2022.10.23. 21:29
null
Omar Ingi Magnusson 12 góllal vette ki a részét a Barca legyőzéséből (Fotó: AFP)
A lengyel Lomza Kielce végzett a harmadik helyen a Szaúd-Arábiában zajló kézilabda-klubvilágbajnokságon, hiszen a bronzmeccsen legyőzte az egyiptomi al-Ahlit, amely múlt héten nevezte ki vezetőedzőjének a korábban Veszprémben is dolgozó David Davist, de egyelőre még nem ő irányított. A hetedik helyet a magyar szövetségi kapitány, Chema Rodríguez által irányított, Juhász Ádámot is soraiban tudó portugál Benfica szerezte meg a brazil Taubaté elleni sikerével. A klubvilágbajnokságot a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barca hosszabbításos legyőzésével a német bajnok Magdeburg nyerte meg.

Az Európa-liga-címvédő Benficánál Juhász Ádám három góllal vette ki a részét a Taubaté elleni 32–27-es sikerből.




A klubvilágbajnokság bronzmérkőzésén a tavalyi Bajnokok Ligája-döntős lengyel Kielce szinte végig vezetett az al-Ahli ellen, de a mérkőzés első felében három gólnál nagyobb különbséget nem tudott kialakítani. A mérkőzés hajrájában azonban mégis kinyílt az olló, és Talant Dujsebajev csapata 35–26-ra győzött.

A német bajnok Magdeburg kezdte jobban a BL-címvédő Barca elleni mérkőzést, hiszen már kilenc perc után 8–4-re vezetett, a katalánok pedig nem találtak fogást ellenfelükön és nem tudtak zárkózni, s gólzáporos 30 perc után 21–17-es hátránnyal vonultak pihenőre.

A második félidőben sokáig nem változott a mérkőzés képe, sőt, már hattal is vezetett a német csapat. A Barca azonban ritmust váltott és 28–28-nál egyenlített is, de továbbra is futott az eredmény után. A németek megint el tudtak lépni hárommal (34–31), de a gránátvörös-kékek megint meg tudtak újulni és egyenlítettek és a rendes játékidő 35–35-ös döntetlennel zárult.

A kétszer ötperces hosszabbításban két hétméteresnek köszönhetően már fordítani tudott a Barca (36–37), de a Magdeburg is megtette ugyanezt a ráadás második felében, majd egy kivédett hétméteres után 41–39-re megnyerte a finálét.

FÉRFI KÉZILABDA
KLUBVILÁGBAJNOKSÁG
A 11. helyért

Sydney University (ausztrál)–Ministros (mexikói) 33–29
A 9. helyért
Mudhar (szaúdi)–al-Kuvait (kuvaiti) 18–34
A 7. helyért
Benfica (portugál)–Taubaté (brazil) 32–27
Az 5. helyért
al-Halidzs (szaúdi)–Esperance Tunis (tunéziai) 30–31
A 3. helyért
al-Ahli (egyiptomi)–Lomza Kielce (lengyel) 26–35
Döntő
Magdeburg (német)–Barca (spanyol) 41–39 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik