Kézi BL: Bodó és Klujber is a forduló legjobbjai között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.02. 11:28
null
Klujber Katrin 12 góljával győzelemre vezette az FTC-t – a forduló három sztárjának egyike is lett az EHF-nél (Fotó: Micheller Szilvia)
A kézilabda Bajnokok Ligájában szereplő négy magyar csapat közül három (Telekom Veszprém, Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria) is nyerni tudott a hétvégén, a Mol-Pick Szeged pedig szoros csatában maradt alul Barcelonában. A Tisza-partiak átlövője, Bodó Richárd bekerült a forduló válogatottjába, csakúgy, mint a ferencvárosi átlövő, Klujber Katrin.

 

Bodó Richárd hét góljával a Szeged legeredményesebbje volt a Barcelona elleni 30–28-as vereség során. A magyar válogatott balátlövő bekerült a forduló válogatottjába is az európai szövetségnél (EHF), csakúgy, mint a katalánok irányítója, a szintén 7 találatig jutó Luka Cindric.


A nőknél a forduló három sztárja között ott találjuk Klujber Katrint: az Esbjerget legyűrő Ferencváros átlövője 12 góllal vette ki a részét a sikerből. Győzelme ellenére a Fradinak véget ért a Bajnokok Ligája, a fővárosiak ugyanis nem juthatnak be a negyeddöntőbe.

A legszebb gólok között is találunk magyar találatokat: Bodó Richárd bombája a férfiaknál, Danick Snelder szemfüles gólja a nőknél került fel az EHF ötös listájára. A nőknél egyébként a forduló gólját a korábban Siófokon és Győrben is szereplő, tunéziai-magyar kettős állampolgárságú beálló, Elghaoui Asma – aki jelenleg a román Valcea játékosa – szerezte.

A legnagyobb védések között az ötödik lett Mirko Alilovic bravúrja: a Szeged kapusa a keresztléc segítségével hárította Víctor Tomás ziccerét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik