Kézi: A Veszprém–Szeged olyan, mint a Nordderbi, de érzelemdúsabb – Lauge

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 12:00
125. alkalommal találkozott egymással a Veszprém és a Szeged férfi kézilabdacsapata, ezúttal az NB I legnagyobb rangadóján. A végig nagy hőfokú, de sportszerű és izgalmas mérkőzésen a hazai csapat egy góllal nyert. A találkozó után a győztes csapatból az első magyar derbijén résztvevő Rasmus Laugéval és Petar Nenadiccsal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Petar Nenadics szerint a hangulat megint fantasztikus volt a rangadón.

„Hiszen ez mindig egy derbi, talán a legnagyobb Európában. Ráadásul jó kézilabdát játszottunk, hiszen a kontinens legjobb csapatai közül kettő a magyar bajnokságban szerepel, amire mindenki büszke lehet. Ma egy kicsit mi voltunk a jobbak, de ez még csak az első meccsünk volt ebben az idényben a Szeged ellen. Tudjuk nagyon jól, hogy találkozunk még idén Szegeden, majd a rájátszásban és talán a kupában is, úgyhogy ez még csak a kezdete volt egy őrült szezonnak.”

Az első magyar rangadóján játszó Rasmus Lauge a Flensburg és a Kiel találkozójához, vagyis a Nordderbihez hasonlította ezt a párharcot.

„Talán ez az egyik legnépszerűbb rangadó a kézilabdát szeretők körében, de itt egy kicsit más a helyzet. Magyarországon a Veszprém–Szeged sokkal fontosabb a szurkolóknak, a városnak, mindenkinek. Németországban a derbit azért fontos megnyerni, mert két pontot ér, amin sok minden múlhat, akár a rájátszás. Itt viszont többet jelent ennél, egy érzést, azt hogy melyik Magyarország legjobb csapata. Nehéz ezt elmagyarázni, de itt az érzelmek sokkal nagyobb szerepet kapnak.”

Nehéz volt Veszprémbe visszatérni, reggeltől éreztem a bizsergést – Mikler

KÉZILABDA
FÉRFI NB I

TELEKOM VESZPRÉM–MOL-PICK SZEGED 29–28 (15–15)
Veszprém, 5156
néző. V: Hargitai, Markó
VESZPRÉM: STERBIK – Gajic 5 (3), J. Omar 1, NENADICS 7 (1), Blagotinsek 1, Lauge 2, STRLEK 7. Csere: Cupara (kapus), MACKOVSEK, Nilsson 1, BOROZAN 5, Moraes, Marguc. Edző: David Davis
SZEGED: Mikler – RADIVOJEVICS 6 (3), Maqueda, Gaber, Bánhidi 3, Henigman, BOMBAC 5. Csere: ALILOVIC (kapus), Zsitnyikov 4, CANELLAS 6, STEPANCIC 4. Edző: Juan Carlos Pastor
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 7. p.: 3–3. 15. p.: 7–7. 18. p.: 8–9. 24. p.: 11–12. 25. p.: 13–12. 31. p.: 15–16. 34. p.: 18–16. 41. p.: 20–20. 47. p.: 25–22. 49. p.: 25–24. 55. p.: 28–26. 58. p.: 29–28
MESTERMÉRLEG
David Davis:
– Az döntött a javunkra, hogy a második félidőben szinte végig vezetni tudtunk. Fantasztikusak voltak a szurkolók, örömmel tölt el, hogy legyőztük legnagyobb hazai riválisunkat. A Szeged elleni győzelem mindig nagyon fontos a drukkereknek, a klubnak és a városnak is.
Juan Carlos Pastor: – Támadásban és védekezésben is sokat kell még javulnunk. Az döntött a Veszprém javára, hogy a második félidőben túl sokat játszottunk emberhátrányban, Strlek pedig kíméletlenül megbüntette a hibáinkat ziccereivel. Végig harcban álltunk a pontszerzésért, az utolsó támadásunk kimaradt, ezt is gyakorolnunk kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik