Katzirzot leverte Rambo, de még így is megérte

Vágólapra másolva!
2011.02.27. 10:55
null
A Szeged a Valladolid fölé nőtt a mérkőzésen (Fotó: Korponai Tamás)
Büszkén pihenheti ki mind az MKB Veszprém, mind a Pick-Szeged a szombati férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzése fáradalmait: Mocsai Lajos csapata 34–29-re nyert Koldingban, míg Skaliczki László együttese otthon 30–25-re diadalmaskodott a Valladolid ellen.

A pontosabban lövő és kevesebbet hibázó Veszprém villámrajtot vett Dániában: egy rövid szétesést leszámítva a kezében tartotta a Kolding elleni mérkőzést, és győzelmével vagy már vasárnap megnyeri a B-csoportot (ha a Montpellier pontot veszít az eperjesiek ellen, ami nem valószínű), vagy a következő körben ki-ki meccset vív az elsőségért a francia sztárcsapattal.

„A szünetig volt ugyan egy hullámvölgy a játékunkban, de taktikus játékkal visszaszereztük az előnyünket. A Kolding a második félidőben bizonyította, hogy erős gárda, ám felülkerekedtünk, mert jobban bírtuk erővel és fegyelmezettebbek voltunk. Csapatom erejét mutatja, hogy döntetlennél egyszer sem állt rosszabbul a meccsen" – értékelt Mocsai Lajos.

A mezőny legjobbja a gyakorlatilag megállíthatatlan, tizenkét gólt dobó Marko Vujin volt.

„Akkor dőlt el a meccs, amikor a hajrában, hat perccel a vége előtt feljöttek a dánok két gólra, de mi erősíteni tudtunk, és már nem kellett aggódnunk. Valamennyi csapattársam dicséretet érdemel, remekül küzdöttünk" – mondta a Nemzeti Sportnak a szerb légiós.

A Pick-Szeged szigorú védekezéssel bénította meg a Valladolid támadójátékát, a spanyol csapat mestere, Juan Carlos Pastor elsősorban az elszórt labdákkal indokolta a kudarcot. A szegedi győzelemben nagy szerepet vállalt Lékai Máté, aki szerint Herbert Gábor második kiállítása – és az azt követő jó hazai sorozat – fontos lélektani pillanat volt a találkozón.

„Valóban a kiállítás után sikerült áttörni a háromgólos lélektani határt, és még tovább növelhettük volna az előnyünket a félidőre, ha nem hagyok ki két ziccert – értékelt önkritikusan Lékai Máté. – Nem kellett különösebben lelket önteni belém, nem vagyok az a típus, aki egy-egy hiba miatt letargiába esik. Megbeszéltük az öltözőben, hogy úgy folytatjuk, mintha null null lenne az állás, és szerencsére nekem is sikerültek a lövéseim a második játékrészben."

Csapattársa monoklival zárt, miután Christoffer Rambo a „nevéhez méltóan" lépett fel – Katzirz Dávid örömét azonban így sem zavarta semmi.

„Az első félidőben Rambótól – ki mástól? – kaptam egyet a szemem alá, de a győzelem feledteti a fájdalmat. Büszke vagyok a csapat minden tagjára, fantasztikusan küzdöttünk!"

Sikerével a Szeged a legjobb tizenhat közé jutott.

Az NSO ajánlja: európai férfi kézilabdakupák, 2010–2011

HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁSOK, MINIINTERJÚK, ÉRTÉKELÉS: KÉZILABDA BL A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁNAK 10–11. OLDALÁN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik