Hajdu János: Tudtuk, hogy ki kell kapni legalább egyszer

Vágólapra másolva!
2013.12.12. 22:01
null
A lefújás után szomorú magyar játékosok köszönték meg a biztatást a drukkereknek (Fotó: Mirkó István)
Se ritmus, se dinamika, kevés gól, gyenge támadójáték – Hajdu János ebben látta a Románia elleni 21–17-es vereség fő okát a szerbiai női kézilabda-világbajnokságon.

Hajdu János szövetségi kapitány kritikusan beszélt a magyar válogatott támadójátékáról, véleménye szerint nem volt egy játékosa sem, aki legalább közepes szinten támadott volna.

„A románok kitűnően játszottak, mi jól védekeztünk, de tizenhét góllal nem lehet meccset nyerni. Nem volt ritmusunk, dinamikánk, de ők is jól védekeztek, remek kapusteljesítménnyel. Nem volt átütőerő a támadásainkban, nem mertünk kapura lőni, amikor a románok keményen védekeztek, faultoltak. Egyik átlövőnk sem tudta azt a formát hozni, ami egy ilyen ellenfél ellen kell. Talán senkit sem tudok kiemelni, aki legalább közepes szinten támadott volna. Zácsik Szandra bejövetelével erősödtünk, de újra meg kell találnunk azt a ritmust, amit az ő játéka jelent. Támadásban nem azokat a játékokat játszottuk, amiket kellett volna. Hamar ellőttük a labdát, hamar bejátszottuk, sokkal tovább kellett volna játszani" – értékelt a kapitány a meccs után.

„Egy csatát elvesztettünk, de a háborút nem. Holnap támadásban javítani akarunk, de a legfontosabb a kieséses meccs lesz, amelyre remélem, teljesen összeállunk. Átbeszéljük a teendőket, a lányok is átgondolják, mit kellene jobban csinálni."

Hajdu: Tudtuk, hogy ki kell kapni legalább egyszer

Németh András mesteredző, honlapunk vb-szakértője szerint támadójátékunk végig akadozott, védekezésünk pedig a második félidő harmadáig, mindez együttesen vezetett a vereséghez.

„A második félidő harmadáig kézben tartottuk a mérkőzést, folyamatosan lépéselőnyben voltunk, utána azonban a védekezésünk nem az addigi szinten teljesített, különösen a beálló körüli védekezésben maradtunk alul, és mivel döntően addig is a jó védőmunkánkból éltünk meg, ez vereséget eredményezett – mondta Németh András. – Támadójátékunk az egész meccsen akadozott, meg sem próbáltuk a gyors akciókat, ami pedig pénteki ellenfelünk, a németek fő erőssége. Sokszor az volt az érzésem, hogy az egyéni vállalkozó- és lövőkedv jóval kevesebb annál, mint amire szükséges lenne egy ilyen szintű mérkőzésen, egy ilyen szintű ellenféllel szemben ahhoz, hogy győzzünk. A támadásépítéseknél a biztonságra törekedtek a játékosaink, de ilyen szinten az már nem, vagy csak nagyon ritkán hozza meg a sikert."

Gheorghe Tadici román kapitány is megemlékezett a szurkolókról, ilyen közönséget kívánva minden vb-meccsre:

„Örülök a győzelemnek, nagyon sokat dolgoztunk érte, a játékosok betartották a taktikai utasításaimat. Mostanáig Tomori és Görbicz oyan játékosok voltak, akik állandóan problémát okoztak, de most sikerült semlegesiteni őket, és Kiss Évát sem tudom elfelejteni, aki a tavaly ebben a csarnokban szintén nagy fejtörést okozott a védéseivel. Végig hittünk a győzelemben. Ilyen közönséget szeretnék mindenhol a világbajnokságon."

„Sajnálom, hogy ilyen jó közönség előtt nem tudtunk nyerni, de remélem, holnap javítani tudunk" – mondta a 26 százalékkal védő Kiss Éva.

Zácsik Szandra jól szállt be a vb-be, több bombagóllal is beköszönt, de később az ő játéka is visszaesett:

„Az első félidőt nagyon jól kezdtük, kiválóan védekeztünk, mögötte egy remek kapusteljesítménnyel, sajnos a második félidőre nem tudtuk átmenteni ezt a játékot. A románok kapusteljesítménye feljavult, de a támadó játékunkkal is volt probléma, amit ki kell küszöbölni. Ha ez sikerült, akkor legyőzhetjük a németeket."

Szekeres Klára szerint korábban már feküdt nekünk a németek játéka:

„Az első félidőt nagyon jól kezdtük, minden úgy volt, ahogyan elterveztük. A folytatásban a gólok hiányoztak, de nem hinném, hogy bármi gond lenne, ha a következő meccset megnyerjük, minden rendben lesz. Egyszer már feküdt nekünk a németek játéka tavaly, én nem félek tőlük, ha picivel több gólt lövünk, nyerhetünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik