Görbicz: A lányok nélkülem is megoldják a feladatot

Vágólapra másolva!
2010.11.30. 09:43
null
Egy világklasszis szomorúsága. Görbicz Anita a kórházi ágyán fájdalmasan nyilatkozott a Nemzeti Sportnak <br />(Fotó: Mirkó István)
Csak a bal kez&eacute;n l&aacute;tszik, hogy nem stimmel valami. M&aacute;rmint azon k&iacute;v&uuml;l, hogy h&eacute;tfő d&eacute;lut&aacute;n Győr &ouml;sszes &eacute;p&uuml;lete k&ouml;z&uuml;l &eacute;pp a Petz Alad&aacute;r k&oacute;rh&aacute;zban, egy k&oacute;rtermi &aacute;gyon &uuml;l, pizsam&aacute;ban&hellip; Sz&oacute;val a bal keze. Rajta hatalmas feh&eacute;r k&ouml;t&eacute;s, alatta, k&ouml;r&uuml;l&ouml;tte a fertőtlen&iacute;tő narancss&aacute;rg&aacute;ja &ndash; egy szalagszakad&aacute;st helyrehozni jelentős beavatkoz&aacute;s. G&ouml;rbicz Anita szomork&aacute;san felemeli bek&ouml;t&ouml;tt kez&eacute;t (&bdquo;L&aacute;tja, ilyen&rdquo;), azt&aacute;n fanyar mosollyal megk&eacute;rdezi: &bdquo;Sz&oacute;val, mi &uacute;js&aacute;g?&rdquo; Mintha ő l&aacute;togatna meg minket, nem ford&iacute;tva.

– Fáj?
– Nemrég keltem fel a műtét után, most kezdem érezni. Felvágták a kézfejemet, úgy varrták össze a műtét után. Érzékeny is, nézze csak: ha itt az ujjam hegyét egy picit megnyomom, máris fáj a csuklómnál.

– Azért jól viseli?
– Most már jobb. Reggel nehezebb volt.

– Amikor eldőlt, hogy nem lesz ott Norvégiában?
– Igen. Doktor Balogh Péterrel abban maradtunk vasárnap este, hogy megvárjuk a reggelt, de addigra úgy bedagadt a kezem, hogy nem maradt sok választásom: orvosilag egyértelmű volt, hogy az azonnali műtét a legjobb megoldás.

– Csak orvosilag volt egyértelmű?
– Én mindenképp szerettem volna utazni, de be kellett látnom, hogy ha nem műtenek meg, akkor sem tudtam volna segíteni a csapatnak. Vagy két hétig egyáltalán nem is edzhettem volna, mert ahogy futok, a rázkódástól mindig begyulladt volna az a kezem. Mondja meg, ki lehet menni egyetlen edzés nélkül egy világversenyre?

– Kimenni lehet, csak nem érdemes.
– És ha ott vagyok, akkor sem tudtam volna rendesen labdát fogni, márpedig én sokat használom a bal kezemet is. Ráadásul ha várok a műtéttel, már csak plasztikázni lehetett volna a szalagot, máshonnan kivenni egy darabot, és akkor az egy újabb sérülést jelent, amellyel ismét lehet valami gond, ezt sem kockáztathattam meg – szóval nem dönthettem másként, bármennyire is elszomorító a valóság.

– Gondolom, a szövetségi kapitányt az elsők között hívta a rossz hírrel.
– Persze. Ő is le volt sújtva, de próbált biztatni, és azt mondta, az egészségem a legfontosabb.

– És a csapattársak?
– A győrieknek most van edzésük, utána jönnek be. A többiekhez pedig lemegyek majd Tatára, mielőtt még elutaznak, hogy sok sikert kívánjak nekik – ennél többet most nem tehetek. De nem aggódom miattuk. Jó a csapat, ügyesek a lányok – meg fogják oldani nélkülem is a feladatot.

A GÖRBICZ ANITÁVAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik