Goluza: „A Pick-Szeged félelmetes csapat”

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 20:23
null
Slavko Goluza türelemre inti szurkolóikat (Fotó: Reuters)
A CO Zagreb férfi kézilabdacsapata a szombati, Pick-Szeged elleni BL-mérkőzésre készül, visszafogott reményekkel, mivel a fiatal csapat a sztárok nyári távozásával jelentősen meggyengült.
PESSZIMISTA HORVÁTOK
Mivel a CO Zagreb vezetői szerint a csapatnak az idén még a továbbjutás sem kötelező a BL-csoportból, a játékosok felszabadultan játszhatnak minden meccsen. A szombati csata esélyese a horvátok szerint a Pick-Szeged, mert a zágrábiak nagyon messze állnak attól a csapattól, amelyet a nyáron elhagyott Ivano Balic, Marko Kopljar, Jakov Gojun és Manuel Strlek.

Hogy mennyire „harmatos” a szebb napokat látott CO Zagreb, annak ékes bizonyítéka, hogy a hét végén nem tudta legyőzni a SEHA-ligában a Vardar Szkopjét.

A klub igazgatója, Josip Guberina bejelentette, hogy a zágrábi Jégcsarnokban (majd a Barcelona ellen a sokkal nagyobb Zagreb Arenában) minden érdeklődőt sok szeretettel várnak – ingyen belépőkkel. Ugyanis a szponzorok állják a költségeket, ezért a zágrábiak minden hazai meccsét ingyen nézhetik meg a szurkolók (egy személy legfeljebb négy belépőt kaphat).

A CO Zagrebnak nagy szüksége lesz a biztatásra, mivel keretét zömében fiatal és rutintalan játékosok alkotják.

„Nagyon örülök, hogy visszatérünk a Jégcsarnokba, amely Európa-szerte közismert volt remek hangulatáról, és ahol az ellenfelek mindig rettegtek a légkörtől. Előttünk nagyon érdekes szezon áll, és a kezdeti nehézségek után remélem, hogy meccsről meccsre javulni fog a játékunk. Ugyanis az újoncok beilleszkedtek” – Zlatko Horvat csapatkapitány.

A sportnet.hr híroldalnak Slavko Goluza edző és szövetségi kapitány (a Veszprém volt irányító-balátlövője) elmondta, ő is számít a nézők biztatására:

„A Vardar elleni SEHA-meccsen is nagy segítséget jelentettek a szurkolók, akiknek a támogatásával sikerült egy pontot itthon tartanunk. A Pick-Szeged félelmetes csapat, ellene még nagyobb szükségünk lesz a drukkerekre. Biztos vagyok abban, hogy játékosaim meghálálják a biztatást”.

Jóllehet, egy egész sor válogatott hagyta el a csapatot, Goluzának leginkább Marko Kopljar hiányzik. Az ő helyére érkezett a fiatal Luka Sebetic, aki azonban most sérült.

„Amint összerázzuk a csapatot, sokkal jobbak leszünk – folytatta Goluza. – Reálisnak kell maradnunk, és bevallani, hogy a SEHA-liga és a BL nekünk ebben az évadban a tapasztalatszerzés, a fiatalok játékba hozása miatt lesz fontos. Türelmesnek kell lennünk, bár az idő nem a szövetségesünk. Ezért sok támogatásra és türelemre lesz szükségünk.”

Az edző a szegediekről elmondta: remek szélsőik vannak, emellett magyar, svéd, szerb és szlovák válogatottakat vonultatják fel, valamint ott van két horvát játékos is: Alen Blazevic és Antonio Pribanic.

„Ez a csapat sokkal erősebb, mint a Vardar, de biztos vagyok abban, hogy a szurkolóink támogatásával képesek vagyunk legyőzni – bizakodott Goluza. – Zágrábban, hazai pályán senkiről sem ismerjük el, hogy esélyesebb nálunk, még a Barcelona vagy Kiel sem.”

A szövetségi kapitány a klubjában szeretné meghonosítani azt a játékstílust, amelyet a válogatottban kialakított, vagyis a gyors és látványos kézilabdát. A szakértők szerint jelenleg ettől még nagyon messze áll a csapata.

FÉRFI KÉZILABDA BL, A FŐTÁBLA CSOPORTJAI
A-CSOPORT:Montpellier (francia), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Flensburg (német), León (spanyol), Partizan (szerb), Hamburg (német)
B-CSOPORT:Kiel (német), Veszprém, Atlético Madrid (spanyol), Sävehof (svéd), Celje (szlovén), Constanta (román)
C-CSOPORT: Bjerringbro-Silkeborg (dán), Velenje (szlovén), Kielce (lengyel), Chambéry (francia), Szentpétervár (orosz), Metalurg Szkopje (macedón)
D-CSOPORT:Barcelona (spanyol), CO Zagreb (horvát), Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Pick-Szeged, Dinamo Minszk (fehérorosz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik