Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnöke (Fotó: AFP)

 

„Igen, a terv továbbra is az, hogy szurkolókkal rendezzük meg a világbajnokságot. Természetesen nem teljes kapacitással számolunk, a nézőszám függ az adott csarnoktól és a koronavírus-járvány alakulásától” – nyilatkozta a 76 éves sportvezető a Sport Bildnek.

Korábban a sportágban többen, így neves játékosok is felvetették, hogy a pandémia miatt el kellene halasztani a vb-t, de Musztafa szerint ez nincs napirenden.

„Tudom, hogy sok vita folyik a rendezésről, különösen Németországban, miután a válogatottban többen megfertőződtek egy meccs után. De a világbajnokság egészen más, remélem, ezt majd tapasztalják is” – fogalmazott az IHF elnöke. A szigorú egészségügyi szabályokról korábban elmondta, a játékosokon már a repülőtéren, érkezéskor antigén-tesztet végeznek, ezt a szállodában egy PCR-teszt követi, a résztvevőket 72 óránként újra tesztelik majd, és a hotel személyzete is része lesz a vb-re létrehozott buboréknak.

A tornát – amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos – január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A-csoportban január 15-én a Zöld-foki-szigetek, 17-én Uruguay, 19-én Németország együttesével találkozik.