Férfi kézi: Tönnesen nyártól a Szegednél folytatja – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.03. 11:13
null
Kent Robin Tönnesen (a labdával) nyártól a Szegednél folytatja (Fotó: Török Attila)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a Telekom Veszprém norvég válogatott jobbátlövőjét, Kent Robin Tönnesent, aki nyáron csatlakozik a Tisza-parti együtteshez.

Kent Robin Tönnesen két évre szóló szerződést írt alá, és a szegedi csapat történetének első norvég játékosa lesz.

„Szeretnék újabb jó hírrel szolgálni a Mol-Pick Szeged táborának. A nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesen is minket erősít. A jobbátlövővel 2023. június 30-ig szóló szerződést írtunk alá. A világbajnoki ezüstérmes játékos hatalmas tapasztalattal rendelkezik, biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz a csapatunknak” – idézi a pickhandball.hu Kiss Bencét, a Mol-Pick Szeged cégvezetőjét.

A jobbátlövő 2017 óta a Veszprém játékosa, de a bakonyi csapatnál nem mutatott olyan meggyőző játékot, mint a norvég válogatottban, amellyel 2017-ben világbajnoki ezüstérmes lett. Sérülések is hátráltatták, ami miatt Jorge Maqueda és Jahja Omar kiszorította David Davis csapatából, az utóbbi időszakban már kevesebb szerep jutott neki.

Tönnesenhez hasonlóan 2021 nyarától Sebastian Frimmel, a Kadetten Schaffhausen osztrák balszélsője is Szegednél folytatja a pályafutását. Sajtóhírek szerint Kentin Mahé, a Veszprém francia irányítója szintén a Tisza-parti együtteshez szerződhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik