Férfi kézilabda: szerződést bontott játékosaival az ETO-SZESE

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.10. 13:29
A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került a férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő ETO-SZESE, az első csapatban szereplő játékosokkal a klub március 31-i hatállyal közösen szerződést bontott – számolt be róla a győrplusz.hu.

„Sajnos támogatóink anyagi segítsége, melyből finanszírozni tudtuk az NB I/B-s első csapat játékosait, jelenleg az országosan kialakult kritikus helyzetben nem a sportra fordítódik, hanem más, sokkal fontosabb helyre kerül. A gazdasági krízishelyzetben ez abszolút érthető a részükről, így felelős vezetőként kellett ezt a fájdalmas döntést meghozni” – idézi a portál Auer Károly klubelnököt.

„Nem szabad azonban feladnunk, már most terveznünk kell a jövőt, hogy az újraindulásra egyáltalán maradjon lehetőségünk. Várhatóan a gazdasági körülmények nagy hatással lesznek a kézilabda sportágra is, így más feltételek mellett tudnak majd a sportszervezetek játékosokat alkalmazni, ahogyan klubunk is. A vezetőség minden lehetőséget számba véve hozta meg ezt döntést, a játékosok érvényes amatőr játékengedéllyel továbbra is a SZESE játékosai, amint a sportélet újra indul a kézilabdában is, aki továbbra is szeretne az ETO-SZESE csapatában kézilabdázni, nyitott kapukra talál” – tette hozzá.„Sajnos támogatóink anyagi segítsége, melyből finanszírozni tudtuk az NB I/B-s első csapat játékosait, jelenleg az országosan kialakult kritikus helyzetben nem a sportra fordítódik, hanem más, sokkal fontosabb helyre kerül. A gazdasági krízishelyzetben ez abszolút érthető a részükről, így felelős vezetőként kellett ezt a fájdalmas döntést meghozni” – idézi a portál Auer Károly klubelnököt.

„Nem szabad azonban feladnunk, már most terveznünk kell a jövőt, hogy az újraindulásra egyáltalán maradjon lehetőségünk. Várhatóan a gazdasági körülmények nagy hatással lesznek a kézilabda sportágra is, így más feltételek mellett tudnak majd a sportszervezetek játékosokat alkalmazni, ahogyan klubunk is. A vezetőség minden lehetőséget számba véve hozta meg ezt döntést, a játékosok érvényes amatőr játékengedéllyel továbbra is a SZESE játékosai, amint a sportélet újra indul a kézilabdában is, aki továbbra is szeretne az ETO-SZESE csapatában kézilabdázni, nyitott kapukra talál” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik