Férfi kézi: Sabatéék tiltakoznak Dujsebajev viselkedése miatt

Vágólapra másolva!
2021.03.30. 17:02
null
Xavi Sabatéék tiltakoznak Talant Dujsebajev (a képen) viselkedése miatt (Fotó: AFP, archív)
Továbbra is forrnak az indulatok Lengyelországban: a korábban a magyar férfi kézilabda-válogatottat egyaránt irányító Talant Dujsebajev és Xavier Sabaté közötti konfliktus nem csitul, a Wisla Plock edzője szerint a Kielce trénerének kirohanása miatt megbélyegezték a csapatát.

Másfél hete a férfi kézilabda Lengyel Kupa elődöntőjében a Kielce a Wisla Plockkal találkozott egymással. A mérkőzés – amelyet végül a Kielce 29–27-re megnyert – 19. percében meglökték Daniel Dujshebaevet, aki rosszul lépett, és megsérült. Ezt édesapja, a korábban a magyar férfiválogatottat, jelenleg pedig a Kielcét irányító Talant Dujsebajev nehezen dolgozta fel, és magából kikelve üvöltözött a játékvezetőkel és a zsűrivel, amiért azonnal piros lapot is kapott.

Talant Dujsebajev kifakadása a Lengyel Kupa-elődöntőben

Mint később kiderült, Daniel Dujshebaevnek – akárcsak 2019-ben – a jobb térde sérült meg súlyosan, így hosszabb kihagyás vár rá, ami azt jelenti, hogy a jelenleg is zajló idényben és a tokiói olimpián sem léphet pályára.

A kedélyek azonban közel két héttel a történtek után sem csillapodnak, a magyar válogatott és a Telekom Veszprém korábbi, a Wisla Plock jelenlegi edzője, Xavi Sabaté az együttese legutóbbi, Gwardia Opole elleni 28–18-ra megnyert bajnokija után ismét kifakadt.

„Edzőként nem tudom elfogadni, hogy a Lengyel Kupa-mérkőzés után brutális csapatnak lettünk megbélyegezve. A Gwardia ellen kilenc kétperces kiállítással büntettek minket. Kilenccel! Ráadásul Przemyslaw Krajewski pályafutása során először piros lapot kapott. Edzőként ezt nem tudom elfogadni, teljesen más volt a helyzet a pályán. Túl sokat dolgozunk ahhoz, hogy ilyen ítéletekkel sújtsanak minket. A Gwardia – amely egy jó csapat egy jó edzővel a kispadon – átlagosan hat-hét kétperces kiállítást kap, de ezúttal csak három (a hivatalos statisztika szerint öt – a szerk.) kétperces kiállítással büntették őket. Ez nem igazságos. Remélem, a klub tesz ez ellen valamit…”mondta Sabaté a Gwardia Opole elleni mérkőzés után, amin összesen 56 szabálytalanság volt, a játékvezetők pedig 14 darab kétperces kiállítást és egy piros lapot is kiosztottak.

A történtek után a Wisla Plock közleményben ítélte el Talant Dujsebajev viselkedését. Mint írták, „sokkolta őket ez a precedens nélküli eset”, ezért tiltakozást nyújtottak be a lengyel szövetségnél.

Az biztosnak tűnik, hogy Dujsebajev büntetést kap majd az elődöntőbeli viselkedéséért, ám a fegyelmi bizottság egyelőre nem tudott ülésezni, mert több tagja is elkapta a koronavírust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik