Férfi kézi: Zsitnyikov nyáron távozik Szegedről – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.08. 10:34
null
Dmitrij Zsitnyikov az idény végén távozik Szegedről, és visszatér a Wisla Plockhoz (Fotó: Árvai Károly)
Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, Dmitrij Zsitnyikov az idény végén távozik a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától, és négy év után visszatér a Wisla Plockhoz – erről a lengyel klub a hivatalos honlapján számolt be.

Dmitrij Zsitnyikov 2015-ben az orosz Csehovszkije Medvegyitől szerződött a Wisla Plockhoz, majd két idény után továbbállt Magyarországra, hogy a Mol-Pick Szegednél folytassa a pályafutását.

Az orosz válogatott irányító-átlövő nyáron négy idény után hagyja el a Tisza-parti együttest, amellyel 2018-ban magyar bajnokságot, 2019-ben pedig Magyar Kupát nyert.

A 31 éves Zsitnyikov kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Wislánál, amelynek jelenleg a korábban a Telekom Veszprémet és a magyar válogatottat is irányító Xavi Sabaté a vezetőedzője. Az orosz játékos 2015 és 2017 között 96 mérkőzésen 280 gólt szerzett a lengyel klub színeiben.

„Itt az ideje hazatérni. Nagyon sok barátom van Plockban, és Lengyelország is hiányzott. Még nem volt lehetőségem Sabatéval beszélni, de erre még sok lehetőségünk lesz, és amúgy is úgy gondolom, hamar megértjük majd egymást” – idézi a Wisla Plock klubhonlapja Dmitrij Zsitnyikovot.

Az orosz játékosnak Szita Zoltán személyében magyar csapattársa is lesz a lengyel csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik