Férfi kézilabda NB I: csendes rangadó lesz a Szeged–Veszprém

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 10:11
null
A világ egyik legjobb beállója, Bánhidi Bence (kékben) Lékai Máté és Blaz Blagotinsek szorításában (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)
A csütörtöki Szeged–Veszprém férfi kézilabda NB I-es mérkőzés más lesz, mint eddig, a két csapat majd’ negyvenéves közös története során sosem játszott még nézők nélkül.

 

A magyar férfi kézilabda-bajnokságban a csütörtöki Mol-Pick Szeged–Telekom Veszprém összecsapás biztosan más lesz, mint az elmúlt évtizedekben, a rangadó ugyanis nézők és hangulat nélkül már nem is akkora rangadó. A téli szezonban ráadásul mindkét együttest „megtizedelte” a koronavírus-járvány, különösen Juan Carlos Pastor együttesét, de még mindkét gárdának vannak hiányzói.

Szegedi oldalon a jobbátlövő Luka Stepancic és a balszélső Stefán Sigur­mannsson biztosan nem játszhat, de utóbbi poszttársa, a nemrégiben edzésbe álló Martin Stranovsky játéka sem biztos. A másik csapatban David Davis vezetőedző nem számíthat a súlyos sérülést szenvedő balátlövő-irányítója, Rasmus Lauge játékára, a balátlövő Ligetvári Patrik és a jobbátlövő Jahja Omar pedig pozitív koronavírusteszt miatt nem bevethető. A vendégeknek talán kicsit fontosabb ez a találkozó, ugyanis várhatóan csütörtökön lépnek pályára utoljára a december 28–29-i Bajnokok Ligája négyes döntő előtt.

„Nagyjából tíz nap telt el a legutóbbi meccsünk óta, márpedig kell a játék­idő, mielőtt Kölnbe utaznánk – mondta David Davis, a Veszprém edzője, aki szerint keresve se találhattak volna jobb partnert a kölni elittorna előtt. – Ez lesz az utolsó lehetőségünk pályára lépni a final fourig, ezért a felkészülés szempontjából különösen fontos a Szeged elleni találkozó.”

A Szeged roppant nehéz időszakon van túl, a BL-sorozatban a járvány miatt általában csak toldozott-foldozott kerettel tudott kiállni, a bajnokságban pedig kínos vereséget szenvedett hazai pályán a Csurgótól, mondjuk ez csak még jobban feltüzelheti a csapatot.

A Szeged nagyon kemény ellenfél otthon, a Veszprém legutóbb 2017. október 21-én tudott nyerni az Újszegedi Sportcsarnokban (30–21), azóta kétszer veszített és egyszer ikszelt itt. A két gárda 1981 óta 59 alkalommal csapott össze egymással Szegeden, a Veszprém hússzor nyert, 33 Szeged-győzelem mellett hat döntetlen született.

„Egyik csapat sem tudja meglepni a másikat – nyilatkozta a csongrádi klub honlapjának Mikler Roland, a Szeged válogatott kapusa. – Nagyon fontos, hogy precízen működjön minden játékelem, stabil legyen a védelmünk, pontosan támadjunk, és mi, kapusok is hozzá tudjuk tenni a magunkét. Az előző két meccsen, a Meskov Breszt és az Eger ellen is voltak biztató periódusaink, ha ezt a Veszprém ellen állandósítani tudjuk, nem lesz gond.”

Különös belegondolni, hogy legutóbb több mint egy éve, tavaly december 7-én találkoztak a csapatok, akkor a Veszprém csak egy góllal kerekedett felül a Szegeden, de amióta csak a két csapat rivalizál, még sosem fordult elő, hogy egy év telt volna el rangadó nélkül. A csütörtöki találkozó lesz a 126. a két együttes történetében, de először csapnak össze üres csarnokban.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
13. FORDULÓ
19.00:
Mol-Pick Szeged–Telekom Veszprém (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik