Luc Abalo megérkezett Elverumba (Fotó: ehh.no)

 

 
Így került Luc Abalo Norvégiába

A 36 éves jobbszélsőt – aki a 19-es mezt kapta – nagyjából 100 lelkes szurkoló várta Elverumban.

„Ez remek. Nagyon boldog vagyok, és egy kicsit fáradt. Rengeteg információt kaptam, de most már készen állok rá, hogy a csapattal készüljek. Már alig várom a kezdést, a legjobbamat akarom nyújtani… Várom, hogy együtt edzhessek az új csapattársaimmal, annak ellenére, hogy még nem ismerem őket” – mondta Luc Abalo mosolyogva.

Mint beszámoltunk róla, Abalo azért csak szeptemberben költözött Norvégiába, mivel az Elverumnak sokkal kevesebbet kell adóznia, ha a francia kézilabdázó 183 napnál kevesebb ideig él a skandináv országban. A helyi törvény szerint így Abalo fizetésének 15 százalékát kell adóként befizetnie csapatának, míg ha hat hónapnál tovább marad, ez az arány 40-45 százalék lenne.

A norvég első osztály augusztus végén kezdődött, s az alapszakasz március végén ér véget. Az Elverum a Bajnokok Ligájában egy csoportban szerepel többek között a PSG-vel és a Mol-Pick Szegeddel. A csoportkör szeptember 16-án rajtol, s március 4-én zárul.

Az Elverumban a 2020–2021-es idénytől egy magyar válogatott játékosnak is szoríthatunk: a Balatonfüredtől érkező Máthé Dominiknak.

Security Check Required