Férfi kézilabda: Luc Abalo megérkezett Elverumba – VIDEÓ

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 23:12
null
Luc Abalo megérkezett Elverumba (Fotó: ehh.no)
A norvég Elverum férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a világklasszis francia szélső, Luc Abalo megérkezett Norvégiába.

A 36 éves jobbszélsőt – aki a 19-es mezt kapta – nagyjából 100 lelkes szurkoló várta Elverumban.

„Ez remek. Nagyon boldog vagyok, és egy kicsit fáradt. Rengeteg információt kaptam, de most már készen állok rá, hogy a csapattal készüljek. Már alig várom a kezdést, a legjobbamat akarom nyújtani… Várom, hogy együtt edzhessek az új csapattársaimmal, annak ellenére, hogy még nem ismerem őket” – mondta Luc Abalo mosolyogva.

Mint beszámoltunk róla, Abalo azért csak szeptemberben költözött Norvégiába, mivel az Elverumnak sokkal kevesebbet kell adóznia, ha a francia kézilabdázó 183 napnál kevesebb ideig él a skandináv országban. A helyi törvény szerint így Abalo fizetésének 15 százalékát kell adóként befizetnie csapatának, míg ha hat hónapnál tovább marad, ez az arány 40-45 százalék lenne.

A norvég első osztály augusztus végén kezdődött, s az alapszakasz március végén ér véget. Az Elverum aBajnokok Ligájábanegy csoportban szerepel többek között a PSG-vel és a Mol-Pick Szegeddel. A csoportkör szeptember 16-án rajtol, s március 4-én zárul.

Az Elverumban a 2020–2021-es idénytől egy magyar válogatott játékosnak is szoríthatunk:a Balatonfüredtől érkező Máthé Dominiknak.

Security Check Required

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik