Férfi kézilabda: elfogyott a pénz, megszűnik a debreceni klub

Vágólapra másolva!
2011.06.07. 11:59
Nincs tovább, elfogyott a pénz: úgy döntött a DKSE elnöksége, hogy megszünteti a legutóbbi szezonban a férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő klubot – olvasható a Dehir regionális portálon.

A következő szezonban a DKSE egyetlen bajnokságban sem indít csapatot, mivel az elnökség határozata nyomán a klub megszűnik – tudta meg a Dehir.hu Gilányi Józseftől, a debreceniek elnökétől.Dehir.hu Gilányi Józseftől, a debreceniek elnökétől.

Az egyletnek nincsenek köztartozásai, a játékosok felé sem adós, a beszállítóit is kifizette. A vezetők azt remélik, a tehetséges kézilabdázók helyet találnak majd a környékbeli (Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás) együtteseknél.

A Dehir úgy tudja, nem egy játékos már át is igazolt a Balmazújvároshoz, sőt az is felvetődött, hogy az újvárosi csapat a hazai meccseit a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban rendezi majd meg, ugyanis nincs saját csarnoka.

A korábbi magyar bajnok Debreceni Dózsa megszűnése után a férfi kézilabda 2002 őszén éledt újra Debrecenben, akkor indult a DKSE. A csapat 2004-ben feljutott az élvonalba, három évvel később ötödik lett és kilépett a nemzetközi porondra, ám a 2009–2010-es évadban már anyagi gondokkal küzdött, kiesett az első osztályból. A legutóbbi idényben a hetedik helyen végzett az NB I/B-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik