Férfi kézilabda Eb-sel.: kikaptak a lengyelek; Koszovó legyőzte Romániát

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 21:52
null
Koszovó történelmi győzelmet aratott Romániában (Fotó: ehfeuro.eurohandball.com)
Vasárnap nyolc mérkőzéssel folytatódott a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezője. Koszovó történelmi győzelmet aratott Romániában, Hollandia drámai mérkőzésen nyert Lengyelországban, Feröernek egy gól hiányzott a bravúros pontszerzéshez, míg Dánia visszavágott Észak-Macedóniának.

A 2. számú csoportban – amelyből Németország már biztosan kijut az Eb-reBosznia-Hercegovina hazai pályán 27–21-re legyőzte Ausztriát, amely így lépéshátrányba került a riválisával szemben.

Még 18 hely kiadó

A 24 csapatos tornán Magyarország és Szlovákia a házigazda jogán már biztos résztvevő, mellettük a 2020-as Európa-bajnokság két döntősének, Spanyolországnak és Horvátországnak sem kell selejteznie. A selejtezőből hozzájuk csatlakozik már biztosan Németország és Szerbia, így még 18 hely kiadó.

A 3. számú csoport rangadóján Csehország a veretlen Oroszországot fogadta, és akárcsak a két válogatott első mérkőzése (Moszkvában 28–27-re nyert a házigazda), a Brnóban rendezett összecsapás is a végletekig kiélezett volt. A csehek a szünetben két góllal vezettek, ám az utolsó másodpercekben az oroszoknak volt labdájuk a győzelemhez: Dmitrij Szantalov azonban hibázott, így 27–27-es döntetlennel zárult az összecsapás. A kvartett másik mérkőzésén Feröer közel járt a bravúrhoz Ukrajna ellen. A szigetországi válogatott hazai pályán, közel tel ház (!) előtt a szünetben még ötgólos hátrányban volt, a végén viszont labdája volt az egyenlítéshez – ez azonban nem jött össze, az ukránok 26–25-re nyertek Tórshavnban.

A 4. számú csoportban az eddig egyaránt nyeretlenül álló csapatok csatáján Litvánia 31–28-ra legyőzte Izraelt.

Az 5. számú csoportban Hollandia újabb bravúros eredményt ért el: a Szlovénia elleni 27–27-es döntetlen után ezúttal idegenben 27–26-ra legyőzte Lengyelországot – ráadásul a hollandok az utolsó másodpercben, egy kínai figura végén szerzett góllal nyertek Wroclawban!

Ezzel a góllal nyertek a hollandok Lengyelországban

A 7. számú csoportban Dánia alaposan visszavágott Észak-Macedóniának a három nappal ezelőtt elszenvedett négygólos vereségért: a vb-győztes dán együttes hazai pályán 37–21-re nyert. A csoport másik mérkőzésén Svájc az idegenbeli 13 gólos siker után otthon megizzadt Finnország ellen, és mindössze 32–30-ra nyerte meg az összecsapást.

A 8. számú csoportban Koszovó a hazai pályán játszott 23–23-as döntetlen után 30–25-re legyőzte Romániát Bukarestben – a koszovói válogatott történetében ez az első idegenbeli siker tétmérkőzésen. A kvartettben – Svédország mögött – óriási csata várható a második helyért, hiszen Koszovó és Románia mellett Montenegró is erre pályázik.

A selejtezősorozat második szakaszában nyolc darab négyes csoportban zajlanak a küzdelmek. A kvartettek első két helyezettje kijut a kontinensviadalra (16 csapat), továbbá a négy legjobb csoportharmadik is ott lesz a 2022-es tornán.

A CSOPORTOK ÁLLÁSÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik