Férfi kézilabda: döntött a Gyöngyös, vállalja az EHF-kupát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 20:28
null
Gyöngyösi kézilabdázók egy novemberi helyi díjátadón (Fotó: Czímer Tamás/Heves megyei Hírlap)
A Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöksége egyhangú döntéssel úgy határozott, hogy amennyiben a hazai és a nemzetközi szövetség is jóváhagyja, elindul az EHF-kupa nemzetközi mezőnyében – írta csütörtök este hivatalos honlapján a gyöngyösi klub.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a Magyar Kézilabda-szövetség a koronavírus-járvány miatt véget vetett a 2019–2020-as idénynek, a nemzetközi kupaindulással kapcsolatban pedig a legutóbbi évad eredményeit veszi figyelembe. Ez alapján a Csurgó vehetne részt az EHF-kupában, a klub azonban felajánlotta ezt a Gyöngyösnek, amely a 2019–2020-as idényben oda-vissza legyőzte, és a harmadik helyen állt a tabellán a lefújáskor.

A gyöngyösiek beszámolója szerint a magyar szövetség a napokban megkérdezte őket, hogy amennyiben az esetleges visszalépők miatt arra lehetőség nyílna, kívánnak-e élni a nemzetközi kupaszereplés lehetőségével. Erre született most meg a válasz.

„Számos körülményt kellett mérlegelnünk a nemzetközi szereplés kapcsán, mert bár az év eleje óta erre készülünk, a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt körültekintően kellett eljárnunk a jelentős anyagi hozzájárulást is igénylő EHF-kupa szerepléssel kapcsolatosan – idézi a klubhonlap Nagy Attilát, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnökét. – Végül a névadó szponzorainkkal történt egyeztetést követően az elnökség úgy határozott, elvállalja a kupaindulást, természetesen csak abban az esetben, ha a hazai és a nemzetközi szövetség is jóváhagyja ezt. Úgy ítéljük meg, hogy keretünk alkalmas a nemzetközi szereplésre, és mindent megteszünk majd, hogy öregbítsük a magyar kézilabda hírét az EHF-kupa jövő évi mezőnyében.”

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a gyöngyösi kézilabdázás történetének legeredményesebb idényét futotta, a következő kiírás keretének kialakítása gyakorlatilag befejeződött, Konkoly Csaba legénységének összeállítása szinte változatlan marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik