Férfi kézi BL: drámai ráadás után vált teljessé a főtábla

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.03. 18:16
A portugál Sporting CP nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája eperjesi selejtezőtornáját, így biztosította a helyét a főtáblán – egészen pontosan a D-csoportban. A döntőben portugálok a döntetlenre végződő rendes játékidő után a hosszabbításban 35–34-re győzték le az osztrák Alpla HC Hardot.

A döntőben a 17–17-es első félidő után mindkét együttes 12-12 gólt szerzett a második harminc percben, így a kétszer ötperces hosszabbítás döntött a csoportkörös helyről.döntőben a 17–17-es első félidő után mindkét együttes 12-12 gólt szerzett a második harminc percben, így a kétszer ötperces hosszabbítás döntött a csoportkörös helyről.

A ráadás első félidejét kettővel nyerte a Sporting, majd a fordulás után, egy perccel a vége előtt egyenlített az Alpla HC Hard. Fél perc volt hátra, amikor ismét vezetést szereztek a portugálok, és miután szinte a dudaszó pillanatában a Sporting-kapus, Matej Asanin fejjel védte az osztrákok kísérletét, története során először BL-csoportkörbe jutott a Sporting CP.

A mindent eldöntő védés

A portugálok majd a D-csoportban lesznek érdekeltek a főtáblán.



A bronzmérkőzésen a házigazda Tatran Presov 30–27-re győzött a finn Riihimäki Cocks ellen.

FÉRFI KÉZILABDA BL
SELEJTEZŐTORNA (Eperjes)
A 3. HELYÉRT

Riihimäki Cocks (finn)–Tatran Presov (szlovák) 27–30 (10–15)
DÖNTŐ
Sporting CP (portugál)–Alpla HC Hard (osztrák) 35–34 (17–17, 29–29, 33–31) – hosszabbítás után

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
A CSOPORTBEOSZTÁS

A-CSOPORT:Barcelona (spanyol), Vardar Szkopje (macedón), Löwen (német), PPD Zagreb (horvát), Wisla Plock (lengyel), MOL-PICK SZEGED, Kristianstad (svéd), Nantes (francia)
B-CSOPORT:TELEKOM VESZPRÉM, Kielce (lengyel), PSG (francia), Aalborg (dán), Celje (szlovén), Meskov Breszt (fehérorosz), Flensburg (német), THW Kiel (német)
C-CSOPORT:Ademar León (spanyol), Skjern (dán), Velenje (szlovén), Schaffhausen (svájci), Dinamo Bucuresti (román), Elverum (norvég)
D-CSOPORT:Metalurg Szkopje (macedón), Motor Zaporizzsja (ukrán), Montpellier (francia), Besiktas (török), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Sporting CP (portugál)

A lebonyolítás nem változik a legutóbbi évhez képest, 28 csapat küzd négy csoportban. A csoportkör első fordulója szeptember 14-17-én lesz, míg az A-B-csoport esetében 2018. február 28. és március 4. között zárul a szakasz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik