A legnehezebb ellenfelet, a Kielt kapta a Veszprém

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 10:51
null
Iman Dzsamali és társai ismét Kielbe látogatnak (Fotó: Szabó Miklós)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája bécsi sorsolásán az MKB Veszprém a címvédő THW Kielt kapta ellenfélül a negyeddöntőben. A párharc első mérkőzését Németországban, a visszavágót Magyarországon rendezik.

A nyolcaddöntőt mindegyik korábbi csoportelső sikerrel vette, így értelemszerűen ezt a négy csapatot – az MKB Veszprém mellett a Barcelonát, a Hamburgot és a Kielcét – illette meg a kiemelés a negyeddöntő sorsolása előtt. Carlos Ortega együttese számára tehát jöhetett ellenfélként a korábbi csoportmásodikok közül a macedón Metalurg Szkopje, a német THW Kiel vagy Flensburg, illetve a csoportharmadikok közül egyedüliként továbblépő spanyol Atlético Madrid.

A sorsoláson a Veszprém a THW Kielt kapta ellenfélül, így ha a bakonyiak Kölnig szeretnének jutni, a címvédőt kell búcsúztatniuk a negyeddöntőben. A német alakulat az egyetlen, amely ebben a szezonban megverte a BL-ben a magyar bajnokot, ráadásul az Ortega-csapat kifejezetten nagy vereséget szenvedett Kielben (32–21), így nem lesz könnyű újra fellépni ott.

A Kiel erejéről talán mindennél többet elmond, hogy az elmúlt hat szezonból ötször volt döntős az európai elitligában, s ebből háromszor (2007, 2010, 2012) meg is nyerte a sorozatot.

A további párharcok is érdekesnek ígérkeznek, hiszen a Barcelona és az Atlético Madrid spanyol, a Hamburg és a Flensburg spanyol belharcot fog vívni a továbbjutásért, míg a Kielce és Metalurg Szkopje közül egy bizonyosan ott lesz a legjobb négy között, amire a szezon előtt alighanem kevesen gondoltak.

REAKCIÓK A SORSOLÁS UTÁN

Gulyás Péter: – Kielben sokkal jobban kell játszanunk, mint azt februárban tettük, hogy esélyünk legyen a folytatásra. Mindent megteszünk a továbbjutásért, azt viszont be kell látnunk, hogy ez volt a legrosszabb sorsolás, amit kaphattunk.

Iváncsik Tamás: – Más lesz, mint a csoportmeccseken. Olyan rosszul nem szerepelhetünk ismét, mint az első találkozón Kielben. Ott jó mérkőzést kell játszanunk, hogy itthon ki tudjuk harcolni a továbbjutást a közönségünk segítségével.

Nagy László: – A legnehezebb ellenfelet kaptuk, de ha a kieliek jönnek, akkor őket kell kivernünk a Final Fourhoz. Nem verhetetlenek, többször is botlottak az idényben. Kielbe is a győzelem reményében kell utaznunk, és olyan eredményt kell elérni, amellyel itthon kiharcoljuk a továbbjutást.

Marco Oneto: – Ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, minden ellenfélen túl kell jutnunk. Szerintem képesek vagyunk erre, nem lehetetlen küldetés, de bíznunk kell magunkban, akkor lehet csak esélyünk a továbbjutásra.

Antonio Carlos Ortega: – A legrosszabb sorsolás, amit kaphattunk. Amit pozitívumnak tekinthetünk, hogy a visszavágót itthon vívhatjuk, valamint hogy van időnk készülni, és most a válogatottak is jelentős részben itt maradnak velünk. A februári németországi meccsen borzalmasan játszottunk, ők pedig kiváló teljesítményt nyújtottak. Biztos vagyok benne, hogy tudunk mi annál sokkal jobban is kézilabdázni. Az a meccs már a múlt, nekünk előre kell tekintenünk.

(A veszprémiek a klub hivatalos honlapjának, az mkbveszprem.eu-nak nyilatkoztak.)

Sabine Holdorf-Schust, a kieliek klubmenedzsere így nyilatkozott az EHF Tv-nek: – Nagy meccseket játszottunk a Veszprémmel a csoportkörben, és nem könnyű a sorsolás. Szeretem Veszprémet, a várost és szeretem az ottani csapatot is, viszont a negyeddöntőben egyáltalán nem számít könnyű ellenfélnek. Számunkra hátrány, hogy a veszprémi meccs lesz a visszavágó, de mindkét összecsapáson a tudásunk legjavát kell adnunk.

A Kiel edzője, Alfred Gíslason elégedett a sorsolással: – Két nagyon jó meccsre van szükségünk egy hihetetlenül erős együttes ellen, hogy ott lehessünk Kölnben. Tudjuk, hogy a Final Fourba kerülésért nagyon meg kell harcolnunk. Egy ilyen kiegyenlített párharcban nem hiszem, hogy nagy hátrányt jelentene, hogy az első meccset játsszuk hazai pályán. Ötven-ötven százalék esélyt adok a két csapatnak, de nekünk kell továbbjutnunk.

Daniel Narcisse: – Sajnos újabb két mérkőzést kell játszanunk a Veszprémmel. A csoportkörben nagy meccseket vívtunk egymással, és most a nyolc között újabb kiváló összecsapásokat láthatnak majd a szurkolók. Ha el akarunk jutni Kölnbe, bárki is kerül az utunkba, le kell győznünk, ez már nem kívánságműsor.

Marko Vujin, aki nyáron éppen a Veszprémből érkezett Kielbe: – Ott szeretnék lenni a csapattal a Final Fourban, ehhez pedig túl kell lépnünk a Veszprémen. Most nem játszhatunk úgy az idegenbeli meccsen, mint tettük azt a csoportkörben.

IVÁNCSIK TAMÁS: HA TÚLJUTUNK A KIELEN, KÖNNYEBB LESZ A FINAL FOUR

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
A PÁROSÍTÁS
Kiel (német)–MKB VESZPRÉM
Atlético Madrid (spanyol)–Barcelona (spanyol)
Metalurg Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel)
Flensburg (német)–Hamburg (német)
A párharcok első mérkőzését április 17–21. között rendezik, míg a visszavágókat április 24–28. között.

A SORSOLÁS ELŐTTI KALAPOK
1. kalap: MKB VESZPRÉM, Barcelona (spanyol), Hamburg (német), Kielce (lengyel)
2. kalap: Kiel (német), Flensburg (német), Metalurg Szkopje (macedón), Atlético Madrid (spanyol)

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, SORSOLÁS
A PÁROSÍTÁS

Kolding (dán)–Team Tvis Holstebro (dán)
Maribor Branik (szlovén)–Göppingen (német)
Magdeburg (német)–Rhein-Neckar Löwen (német)
A párharcok első mérkőzését április 20–21. között rendezik, míg a visszavágókat április 27–28. között.
A Nantes rendezőként már biztosan résztvevője a Final Fournak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik