Férfi kézi: „A játékosok kezdik érezni, mire képesek” – véli a Veszprémi KKFT edzője

Vágólapra másolva!
2021.03.26. 09:17
null
A vírusjárvánnyal is megküzdve tették le névjegyüket az újoncok (Fotó: Cseh Péter)
Ezúttal a Magyar Kupában ért el bravúrt a négyes döntőbe jutó Veszprémi KKFT férfi kézilabdacsapata, amelynek edzője, Tombor Csaba szerint játékosai kezdik érezni, mire képesek.

 

A Veszprémi KKFT már eddig is emlékezetessé tette első élvonalbeli idényét, a bajnokságban olyan csapatok skalpjait gyűjtötte be, mint a Ferencváros, a Gyöngyös vagy a Csurgó. De még erre is rá tudott tenni egy lapáttal: szerdán ismét legyőzte a Csurgót, és bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

„A srácok hatvan percen át koncentráltak, végig tartották magukat a megbeszéltekhez, az első félidőben csak hat gólt kaptunk, és a védekezésünkkel elbizonytalanítottuk az ellenfelet – mondta Tombor Csaba.Rengetegszer átéltem már alacsonyabb osztályban, hogy a döcögősebb őszt lényegesen jobb tavasz követte, csak kellett szerezni egy kis tapasztalatot. A játékosok kezdik érezni, mire képesek, és a váratlan győzelmeknek köszönhetően jobban elhiszik, hogy a munkának meglesz a gyümölcse.”

Pedig nem volt ez átlagos idény, egy tapasztalatlan, újoncokból álló kerettel eleve nem könnyű bemutatkozni az élvonalban, ráadásul a koronavírus-járvány tovább nehezítette a helyzetet. Kétszer teljesen le kellett állniuk a veszprémieknek. Először tizenkét, majd öt ember esett ki, a kettő között pedig a válogatott kapus, Borbély Ádám, aki nélkül viszont sikerült egy bravúr a Fradi ellen, ami nagy lökést adott. Borbéllyal kiegészülve újabb nagy sikert arattak Gyöngyösön, a Szeged ellen pedig három játékosuk volt csak a belső posztra, miután a negyedik a második percben kiesett, de így is szépen helytálltak.

„Ezek az eredmények nekem is erőt adtak – tette hozzá Tombor edző. – Sosem szabad elkeseredni, hiszen egy ilyen fiatal csapat teljesítménye nemcsak meccsről meccsre, a hatvan percen belül is hullámozhat. Becsúszhatnak nem várt vereségek, mint az Eger ellen, amikor dekoncentráltak voltak a fiúk, viszont a Cegléddel szemben megtapasztalták, hogy zaklatott első félidőt követően hogyan lehet hatgólos hátrányt ledolgozni. Már én is jobban tudom, hogyan kell velük egy idényt felépíteni.”

A nyáron várhatóan azzal is szembe kell néznie a klubvezetőségnek, hogy egyben tudja-e tartani a keretet; mindent elkövetnek ennek érdekében, már megkezdődtek a tárgyalások a játékosokkal, akik közül többet nagyobb klubok ostromolnak, hiszen a sikerek piacképessé tették őket...     

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Mezőkövesdi KC–Balatonfüredi KSE 18–34
(4–17)
Lj dobók:Csörgő 6, ill. Brandt 8, Rodríguez P. 5
Csurgói KK–Veszprémi KKFT 22–26(6–14)
Lj dobók:Mladen Krszmancsics 8, ill. Fazekas G. 8
Telekom Veszprém–Ferencvárosi TC 42–30(22–15)
Lj dobók:B. Blagotinsek 6, Siskarjov 6, ill. Prainer 7, Nagy Bence 6
Grundfos Tatabánya KC–Mol-Pick Szeged 22–29(9–18)
Lj dobók:Győri M. 4, Ancsin G. 4, ill. Bánhidi 7, Sostaric 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik