Férfi kézi-vb: „Nem szabad félvállról vennünk a párharcot, de...”

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 21:18
Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott júniusban a Románia–Bosznia-Hercegovina párharc győztese ellen kvalifikálhatja magát a 2021-es egyiptomi világbajnokságra. Gulyás István szövetségi kapitány szerint nem szabad félvállról venni a párharcot, de ki lehet vívni a világbajnoki szereplés jogát.

„Nem szabad félvállról vennünk a párharcot, de úgy gondolom, ki lehet vívni a vébészereplés jogát – idézi Gulyás István szövetségi kapitányt az mksz.hu. – Az áprilisi előselejtezőben a bosnyák válogatott tűnik esélyesebbnek a továbbjutásra. Bár pontot nem szerzett az Eb-n Bosznia-Hercegovina, Norvégia és Portugália ellen is szoros találkozót játszott, így tisztességesen fel kell készülni ellene, vagy adott esetben Románia ellen, hogy ott lehessünk az egyiptomi vébén.”„Nem szabad félvállról vennünk a párharcot, de úgy gondolom, ki lehet vívni a vébészereplés jogát – idézi Gulyás István szövetségi kapitányt az mksz.hu. – Az áprilisi előselejtezőben a bosnyák válogatott tűnik esélyesebbnek a továbbjutásra. Bár pontot nem szerzett az Eb-n Bosznia-Hercegovina, Norvégia és Portugália ellen is szoros találkozót játszott, így tisztességesen fel kell készülni ellene, vagy adott esetben Románia ellen, hogy ott lehessünk az egyiptomi vébén.”

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
2. SELEJTEZŐKÖR, 2. SZAKASZ

Svájc–Izland
Izrael/Lettország–Portugália
Csehország–Montenegró
Svédország–Törökország/Oroszország
Szlovénia–Szerbia
Románia/Bosznia-Hercegovina–MAGYARORSZÁG
Észak-Macedónia–Franciaország
Ukrajna–Németország
Lengyelország/Litvánia–Fehéroroszország
Ausztria–Hollandia
Az első mérkőzéseket június 5–7. között, a visszavágókat június 9–11. között rendezik meg, a párharcok győztesei kijutnak a 2021. január 14. és 31. között megrendezendő viadalra. A párharcot az előre írt csapatok otthonában kezdik meg, a visszavágókat ellentétes pályaválasztással rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik