Férfi kézi-vb: Mindig van rajtunk teher, de ezt jól kezeljük – Sipos Adrián

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.01.22. 15:40
A brazilok elleni győztes meccs másnapján már a lengyelek ellen készül a magyar férfi kézilabda-válogatott. A tét nem kicsi a szombati mérkőzésen, egészen pontosan a negyeddöntőbe jutás. A fiúk azonban nem érzik úgy, hogy emiatt nagyobb nyomás lenne rajtuk. Ha van, azt eddig is jól kezelték – mondta Sipos Adrián, és ezzel Bodó Richárd is egyetértet. Ahogy Gulyás István és Nagy László is bizakodásának adott hangot a pénteki sajtófélórán. 

Teher minden meccsen van rajtunk, ezt tudni kell kezelni, s ezt eddig is megoldottuk. Jó jel a mi szemszögünkből, hogy mindig van egy új dolog, amire készülnie kell a soron következő ellenfelünknek, nem lehet csak a belső posztokra, vagy csak a szélső játékunkra koncentrálniuk. Emiatt a lengyeleknek fejtörést okozhatnak a támadásaink” – mondta Sipos Adrián, aki arról is beszélt, hogy bizony védekezésben érezhető Ligetvári Patrik hiánya, de úgy érzi, meccsről meccsre egyre jobban összeáll a védelem.

Bodó Richárd is úgy látja, hogy minden mérkőzésen jobban játszottak, a brazilok ellen már a szélsőket is többet használták, ezzel kiszélesítve a támadójátékukat. A balátlövő úgy véli, a lengyelek legyőzhetők az eddig tapasztalt akarattal, küzdelemmel, illetve jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel.

„A lengyel csapatot jobbnak tartom, mint a brazilt, jobban kell összpontosítani támadásban és védekezésben is. Nem teherként gondolok erre a találkozóra, hanem úgy, hogy játszunk egy jó meccset egy jó csapattal. Élvezni kell, tenni a dolgunkat, ahogy eddig csináltuk, és akkor a győzelem is jönni fog. A németek ellen a belső embereink játszottak jól, a brazilok ellen a szélekről is jöttek a gólok, a lengyelek ellen mind a kettőre szükség lesz. Ez esetben nekik is nehezebb lesz megoldani a védekezést, s ha mindez megvalósul, akkor ezt a meccset is behúzhatjuk.”

Bodó Richárd szerint élvezni kell a lengyelek elleni meccset, nem teherként tekinteni rá (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
Bodó Richárd szerint élvezni kell a lengyelek elleni meccset, nem teherként tekinteni rá (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)


Gulyás István úgy érezte, a fiúk a helyén kezelték a brazilok elleni győzelmet, amit el is vártak maguktól, s ezt jó jelnek tartja.

„Jó állapotban vagyunk, frissek vagyunk, a brazilok ellen tudtuk pihentetni a kulcsjátékosokat, ezért nem hiszem, hogy a lengyeleknek előnyt jelentene, hogy ők az uruguayiakkal könnyedebb mérkőzést játszottak. Természetesen már elemeztük őket, nagyon komplex játékot játszanak, a tavalyi Európa-bajnokságon nem feltétlenül az igazi arcukat mutatták. Egységes csapatuk van, és most sokkal jobb passzban vannak, mint tavaly. Jól játszottak a korábbi mérkőzéseiken, alig kaptak ki a spanyoloktól, jó mentális állapotban vannak, biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz.”

A szövetségi kapitány úgy látja, egy év alatt nálunk is több mindenben előrelépés történt, s most nincsenek is olyan terhelés alatt, nem jönnek olyan sorozatban egymás után a nehezebbnél nehezebb meccsek, mint az Eb-n. Ezért biztos benne, hogy nem fogynak el a legfontosabb találkozókra.

Nagy László is egyetért ezzel, úgy véli, nagy önbizalommal várják a lengyelek elleni meccset, amelyet ha sikerül megnyerni, akkor a magyar csapat az utolsó középdöntős mérkőzésétől függetlenül eléri az előzetes célkitűzést, a negyeddöntőbe jutást.

A válogatott csapatmenedzsere egyébként megosztotta velünk, hogy a brazilok elleni meccs előtt újabb meglepetés érte őket. Történt ugyanis, hogy eredetileg egy dán bírópáros fújta volna a találkozót, de nem ők, és nem is a tartaléknak kijelölt norvégok, hanem két svájci bíró vezette a meccset. Állítólag az egyik páros koronavírustesztje pozitív lett, de a változtatásról ennél több tájékoztatást nem adtak a szervezők.

Azt is megtudtuk, hogy miután nagyon sűrű egy napja a válogatottnak – meccsnapon délelőtt is van edzés, míg a szünnapokon két edzést is tart a szakmai stáb –, ezért közös csapatprogramokra nincs lehetőség, s Gulyás István szerint szükség sem, mert szerencsére zajlik az élet, a fiúknak nincs idejük unatkozni.

AZ I. CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG33102– 69+336
2. Spanyolország321 88– 83 +55
3. Lengyelország321 89– 66+234
4. Németország312 99– 75+242
5. Brazília312 75– 91–161
6. Uruguay33 48–117–690

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI KÖZÉPDÖNTŐS MÉRKŐZÉSEI
Január 23. (szombat), 18.00:
Lengyelország–Magyarország (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
Január 25. (hétfő), 18.00:Spanyolország–Magyarország (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik