Férfi kézi-vb: Letaglózott minket, hogy nem játszhatunk – Merkovszki

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.13. 12:58
null
Az amerikai válogatott legtöbb tagjához hasonlóan Merkovszki Pál koronavírustesztje is pozitív lett (Fotó: Tumbász Hédi)
Merkovszki Pál, a Gyöngyös kapusa szerint „letaglózta” az Egyesült Államok férfi kézilabda-válogatottját a hír, hogy a 18 pozitív koronavírusteszt miatt az együttes nem szerepelhet a szerdán kezdődő egyiptomi világbajnokságon – írja az MTI.

 

A 20 esztendős játékos az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta, „a csapat kicsit összetört”, mert mindenki úgy érezte, jó társaság állt össze, és a vb-szereplés remek lehetőség lett volna az észak-amerikaiaknak.

„A célunk a tisztes helytállás volt, és meg akartuk mutatni, hogy ez egy komoly válogatott, amelyet nem szabad félvállról vennie az ellenfeleknek” – nyilatkozta Merkovszki, hozzátéve, hogy folyamatosan keresik a magyarázatot arra, honnan és hogyan kaphatták el a koronavírust.

„Lehetséges, hogy abban a csapatban, amellyel edzőmérkőzést játszottunk itt Dániában, volt fertőzött, de ez is csak találgatás” – mondta a kapus, és elárulta, az első teszteléskor a 25 főből 18-nak lett pozitív az eredménye, majd a másnap elvégzett újabb tesztelésen az előző napon negatívak közül többen – köztük ő is – pozitív mintát szolgáltattak.

„Rossz a helyzet, aggódom az egészségi állapotom miatt, de egyelőre nem érzek komolyabb tüneteket, inkább olyan, mintha kicsit meg lennék fázva”– jelentette ki Merkovszki, aki kitart korábbi elhatározása mellett, mert mint mondta, nem tervezett azzal, hogy bármilyen világversenyen pályára lépjen magyar színekben. De az Egyesült Államok válogatottjában, úgy tűnik, legkorábban a 2023-as világbajnokságon mutatkozhat be.

A dél-karolinai Myrtle Beachen született kapus, aki kettős állampolgár, december 6-án került be az észak-amerikai csapatba, amely a nemzetközi szövetség (IHF) novemberi döntése értelmében indulhatott volna a vb-n. Visszalépésük nyomán helyükre a tavalyi Európa-bajnokságon 16. svájciak ugrottak be a gízai E-csoportba a franciák, a norvégok és az osztrákok mellé.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (2021. január 13–31., Egyiptom)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Gíza):
Németország, Magyarország, Uruguay, Zöld-foki-szigetek
B-csoport (Új főváros):Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C-csoport (Alexandria):Horvátország, Katar, Japán, Angola
D-csoport (Kairó): Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E-csoport (Gíza):Norvégia, Ausztria, Franciaország, Svájc*
F-csoport (Új főváros):Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G-csoport (Kairó):Svédország, Egyiptom, Észak-Macedónia*, Chile
H-csoport (Alexandria): Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország
A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan a csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.
* A koronavírusos-fertőzések miatt visszalépő Csehország helyén Észak-Macedónia, míg az Egyesült Államok helyén Svájc szerepel.

A középdöntő mérkőzésnapjai az I. csoportban: január 21., 23., 25.
Negyeddöntők (Kairó, Új főváros): január 27.
Elődöntők (Kairó): január 29.
Döntő (Kairó): január 31.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik