Férfi kézi-vb: könnyed hazai siker Chile ellen a nyitányon

Vágólapra másolva!
2021.01.13. 19:34
null
Oneto (fehérben) és Jahja (5): egy volt és egy jelenlegi veszprémi találkozott a nyitó meccsen (Fotó: AFP)
A házigazda Egyiptom sikerével kezdődött el a 27. férfi kézilabda-világbajnokság, az észak-afrikai együttes 35–29-re győzte le Chilét.

 

A koronavírus-járvány miatt meglehetősen kaotikus körülmények közepette vette kezdetét a 27. férfi kézilabda-világbajnokság – az első, amelyen 32 csapat vesz részt, és amelynek nyitó meccsén a házigazda Egyiptom szemernyi kétséget sem hagyott az előző vb-n 16. helyen záró Chile ellen afelől, hogy melyik gárda kezdi győzelemmel a tornát.

A meccs elején a dél-amerikaiak még úgy-ahogy tartották magukat, az 5. percben 2–2 állt az eredményjelzőn, ám alig néhány perc alatt 8–3-at mutatott a tábla, s az öt gól differencia a későbbiekben is jobbára megmaradt, bár a szünetre hétre növelték a hazaiak a különbséget (18–11).

A második félidőre a dél-amerikaiaknál lehetőséget kapott minden idők egyik legjobb chilei kézlabdázója, Marco Oneto, aki a 2012–2013-as idényt a Veszprém játékosaként töltötte, és 2019-ben már visszavonult, de a vb-re reaktiválták. Hiába a volt veszprémi a chileieknél, az egyiptomiak jelenlegi bakonyi játékosa, Omar Jahja volt az, aki vállára vette csapatát, és a különbség a szívósan küzdő dél-amerikaiaknak köszönhetően nem tudott tíz fölé nőni.

Sőt, Chile az utolsó tíz percre fordulva 5–1-es rohammal felzárkózott ötre (28–23), ám ennél közelebb már nem engedte ellenfelét a házigazda, amely 35–29-es győzelmet aratott (Omar Jahja 4 gólt dobott).

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Egyiptom–Chile 35–29
(18–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik