Férfi kézi-vb: felülvizsgálják a nézők beengedésének tervét

Vágólapra másolva!
2021.01.09. 11:36
null
Hasszan Musztafa kijelentette, a játékosok biztonsága a legfontosabb (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, az Európai Kézilabdázók Uniója (EHPU) levelet írt a nemzetközi szövetségnek és elnökének, Hasszan Musztafának, mivel kockázatosnak tartja, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben nézők beengedésével tervezik megrendezni Egyiptomban a január 13-án kezdődő férfi világbajnokságot. Az IHF vezetője reagált a megkeresésre – írja a dán TV2 sportportálja.

 

Hasszan Musztafa pénteken válaszolt a levélre.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ügyet újból megvitatják az egyiptomi miniszterelnökkel és az egyiptomi Egészségügyi Minisztériummal folytatott megbeszélésen, amelyen áttekintik az egyiptomi helyzetet. Az egyeztetést a tervek szerint január 10-én tartják. Biztosítjuk Önöket arról, hogy a játékosok levélben leírt kívánságait figyelembe vesszük, amikor döntést kell hozni” – írta az IHF elnöke, aki maga is egyiptomi.

Musztafa azt igérte, a nemzetközi szövetség hétfőn, a világbajnokság kezdete előtt két nappal közölni fogja a döntést.

A szervezők korábban azt tervezték, hogy az arénák nézőtéri kapacitásának 30 százalékát tölthetnék be a nézők, majd ezt a héten elővigyázatosságból 20 százalékra csökkentették. Hasszan Musztafa levelében rámutatott, hogy a szurkolók beengedésének terve ellenére az IHF-nek mindig is a játékosok biztonsága marad a legfontosabb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik