Férfi kézi-vb: ezért üvöltött ellenfele arcába a Veszprém izlandi szélsője

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.01.13. 12:41
null
Elísson nem tudta visszafogni magát az ellene elkövetett szabálytalanságot követően (Fotó: Tv2 Sport)
Ritkán látható kiállítást gyűjtött be az izlandi férfi kézilabda-válogatott balszélsője, Bjarki Már Elísson a Portugália ellen megnyert világbajnoki csoportmeccsük hajrájában. A Veszprém légiósa ellenfele arcába üvöltve ünnepelte találatát, amiért kétperces büntetést kapott, a találkozó után természetesen nem kerülhette el az erre vonatkozó kérdést.

Az igazsághoz tartozik, hogy az esetnél a portugálok fiatal tehetsége, Francisco Costa oldalról-hátulról szabálytalankodott Elíssonnal szemben, amiért őt szintén kiállították.

Egy tizenhét éves srácról van szó, le kellett kicsit hoznom a földre. Egyébként semmi bajom nincs vele, de már némileg mögöttem volt, amikor a mezemnél fogva meghúzott. Nem tudom, miért reagáltam rá így, egyszerűen nem tudtam kontrollálni magamat” magyarázta a mérkőzés után a kilenc góljával a mezőny legeredményesebbjének bizonyuló Elísson. (Az esetről készült videó itt nézhető meg.)

Az izlandi szurkolók egyébként hosszasan ünnepelték a csapatukat a lefújást követően, de a meccs alatt is kiváló hangulatot teremtettek.

Sok energiát adtak nekünk, csodálatosak voltak. Különös, de érezni lehetett a jelenlétüket, így próbáltuk kiélvezni, és előnyt kovácsolni belőle. A góljaimat is velük együtt akartam ünnepelni” – tette hozzá a Veszprém balszélsője.

Mint ismert, Izland 30–26-ra nyert Portugália ellen, és szombaton 20.30-tól a magyar válogatott ellen folytatja szereplését a kristianstadi D-csoportban.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

D-CSOPORT (Kristianstad)
Portugália–Izland 26–30 (15–15)
Magyarország–Dél-Korea 35–27 (21–11)
A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI VB-CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
2023. január 14., szombat
20.30:
Izland–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
2023. január 16., hétfő
20.30: Portugália–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik