Férfi kézi-vb: első edzés a centerpályán - célkeresztben a támadások

Vágólapra másolva!
2013.01.11. 14:07
Mocsai Lajos megtartotta a második edzését Madridban, immár a ma este kezdődő világbajnokság D-csoportjának helyszínén. A csapat a szombati, Egyiptom elleni első vb-meccséig már nem tart több foglalkozást a csarnokban.

Kézilabda-válogatottunk a reggeli után videózással folytatta az első teljes napját a spanyol fővárosban. A szakmai stáb a felvételek elemzésével kifejezetten a szombati ellenfél, Egyiptom agresszív védekezésére igyekezett felkészíteni a játékosokat. Az ezt követő edzésen az egyéni és páros bemelegítés, majd a kapura lövések után két csapatban az új stratégiai támadóelemeket gyakorolták.

„A védőjátékunk ezúttal nem volt veretes, de a védekezés a csütörtök esti tréningen nagyobb hangsúlyt kapott. A cél most a nyitott védelem ellen alkalmazott két-három új taktikai elem begyakorlása volt, és ezt – bár nem éles játékhelyzetekben – sikeresen el is végeztük" – nyilatkozta az edzés után Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Mivel a csarnok a mai nyitó mérkőzés miatt csak korlátozottan vehető igénybe, az együttes nem ott tartja a délután öt órára tervezett edzését, a játékosok ehelyett a szállodában végeznek majd egyénre szabott fitneszgyakorlatokat. Utána csapatértekezlet következik, majd együtt nézik végig a televízióban a Spanyolország–Algéria találkozót. („Mi, a szakmai stáb tagjai sem tervezzük, hogy a helyszínen követjük nyomon a két csoportbeli ellenfelünk összecsapását. Egy nappal az első megmérettetésünk előtt nem akarjuk megbontani a csapat egységét" – mondta Mocsai.) A házigazda január 17-én, az afrikai gárda két nappal később vár a mieinkre.

 

Először edzett a meccsek helyszínén a magyar válogatott (Fotók: Munkácsy András)
Először edzett a meccsek helyszínén a magyar válogatott (Fotók: Munkácsy András)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik