Férfi kézi-vb: csupán 12 játékossal kezdenek az amerikaiak

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.12. 12:09
null
Főhet Hedin feje (Fotó: Getty Images)
Az amerikai kézilabda-válogatott csupán tizenkét fős kerettel kezdi meg az egyiptomi világbajnokságot – jelentette be a szövetségi kapitány, Robert Hedin. A tréner mellett stábtagok és játékosok is megfertőződtek a koronavírussal – összesen tizennyolc kézilabdázó kapta el a vírust.

 

„Szerdán tizenkét játékosunk utazik el Egyiptomba, de védelmünk például nincs” – nyilatkozta Robert Hedin, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya, aki pozitív teszteredménye miatt szintén nem indulhatott el a világbajnokság helyszínére.

Hedin beszámolójából kiderült, később bővülhet az egyiptomi keret, ehhez azonban az kell, hogy a játékosok sorra negatív eredményt produkáljanak – addig nem hagyhatják el a karantént. Kérdés, hogy a karanténból „szabadulva” milyen formában, erőállapotban tudnak egyáltalán csatlakozni a vb-csapathoz.

„Többen sírva vették tudomásul, hogy egyelőre nem tudnak részt venni a tornán. Természetesen nagy a káosz. Sokan aggódnak a történtek miatt, nem tehetünk mást, próbálunk előrenézni és várunk. A közös edzéseket leállítottuk, a szobákban ülünk és próbálunk készülni, amennyire lehet” – tette hozzá a szakember.

A beszámoló nem veszi sorra, pontosan mely játékosok érintettek a fertőzésben. Az eredeti tervek szerint mindenesetre a Gyöngyösben védő Merkovszki Pál az Egyesült Államok vb-keretének tagja.

2021-ES FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport:
Németország, MAGYARORSZÁG, Uruguay, Zöld-foki-szigetek
B-csoport: Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C-csoport: Horvátország, Katar, Japán, Angola
D-csoport: Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E-csoport: Norvégia, Ausztria, Franciaország, Egyesült Államok
F-csoport: Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G-csoport: Svédország, Egyiptom, Csehország, Chile
H-csoport: Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik