Hisám Naszrt felfüggesztették (Fotó: IHF)

Az IHF honlapjára felkerült indoklás szerint azért indult fegyelmi eljárás Hisám Naszr ellen, mert a januári világbajnokság során többször is elhagyta a buborékot és olyan személyekkel lépett kapcsolatba, akik nem a kijelölt zónán belül mozogtak. Amikor rákérdeztek nála, szeretne-e maradni a buborékban, igennel felelt.

Ehhez képest felvételek bizonyítják, ahogy a zónán kívülről invitált személyeket a buborékba, vagy éppen maga is a buborékon kívülről tekintett meg egy mérkőzést. Ez már csak azért is veszélyes, mert így könnyen bevihette volna a fertőzést a buborékon belülre, ahol pedig naponta tesztelték az érintetteket, hogy kiszűrjék az esetleges pozitív eseteket. Naszrt az IHF többször is figyelmeztette a torna során, de újra megismétlődtek a fenti esetek.

A fegyelmi bizottság az IHF végrehajtó bizottsága elé terjesztette az ügyet, amely azt javasolta a tanácsnak, hogy függesszék fel a sportvezetőt. A tanács legutóbbi, online megtartott ülésén (ahol az IHF egyiptomi elnöke, Hasszan Musztafa tartózkodott a voksolástól) úgy döntött, azonnal hatállyal eltiltja minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől Hisám Naszrt a következő kongresszusig, amelyre a tervek szerint novemberben kerül sor.